:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 17. 13:27

Információszivárgás elleni védelem a McAfee-től

A McAfee 20 millió dollárért felvásárolta az Onigma vállalatot. Az izreali cég -- amelynek egyes munkatársai az izraeli Védelmi Minisztérium Elektronikai Kutatási és Fejlesztési Részlegének veteránjai -- a bizalmas adatok védelmét, nyomon követését, valamint azoknak kiszivárgását megakadályozni képes megoldásokat kínál.

[HWSW] A McAfee 20 millió dollárért felvásárolta az Onigma vállalatot. Az izreali cég -- amelynek egyes munkatársai az izraeli Védelmi Minisztérium Elektronikai Kutatási és Fejlesztési Részlegének veteránjai -- a bizalmas adatok védelmét, nyomon követését, valamint azoknak kiszivárgását megakadályozni képes megoldásokat kínál.

A bizalmas adatok kiszivárgását megakadályozó Onigma FlowControl alapján a aMcAfee létrehozta kliensalapú adatveszteség-megelőző megoldását, a McAfee Data Loss Preventiont, amely ellenőrzi és védi a birtokolt és bizalmas információkat, beleértve az üzleti titkokat, a szellemi tulajdonokat, a jogi és pénzügyi dokumentációkat, az ügyfelekkel folytatott kommunikációt és a személyes információkat azáltal, hogy csak a vállalati biztonsági irányelvekkel összhangban álló adatátvitelt engedélyez.

"A szervezeten belülről eredő információszivárgás problémájának megoldása összetett kihívást jelent. A McAfee mostantól még szélesebb körű és univerzálisabb védelmet képes nyújtani, olyan védelmet, amely érvényre juttatja az adatforgalommal kapcsolatos IT-biztonsági irányelveket, függetlenül a tárolt vagy kezelt adatok formátumától, még ha az adatokat másolták, beillesztették, tömörítették vagy kódolták is" -- mondta Liad Agmon, az Onigma társalapítója és műszaki igazgatója.

Az átjáró-alapú információszivárgás-megelőző megoldások helyett egyre inkább előtérbe kerülnek a kliensoldali eszközök, amelyek képesek megakadályozni az adatok nem hálózati csatornákon, például nyomtatás, képernyőmentés, vagy hordozható adattárolók segítségével történő ellopását. Ilyen megoldás többek között a magyar fejlesztésű EagleEyeOS is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.