Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 9. 11:58

Célegyenesben a Mozilla Firefox 2.0

A Mozilla pénteken kiadta az eredetileg augusztusra ígért, de csak október végére várható Firefox 2 legújabb előzetesét, a Release Candidate 2 változatot. Ez az utolsó tesztverzió, mielőtt a végleges változat napvilágot lát, bár egyelőre nem tudni, erre pontosan mikor kerül sor.

[HWSW] A Mozilla pénteken kiadta az eredetileg augusztusra ígért, de csak október végére várható Firefox 2 legújabb előzetesét, a Release Candidate 2 változatot. Ez az utolsó tesztverzió, mielőtt a végleges változat napvilágot lát, bár egyelőre nem tudni, erre pontosan mikor kerül sor.

A Firefox 2.0 apróságokat leszámítva pont ugyanúgy néz ki, mint elődje. A belbecsben azonban számtalan apró finomság érhető tetten, ezek között a legfontosabb az adathalász támadásokat (phishing) megelőző szűrő, illetve az integrált helyesírás-ellenőrző. Jelentősen továbbfejlesztették a fülek (tabs) kezelését, most már lehetőség van a "bezárás" művelet visszavonására, ha valaki véletlenül rosszul kattintott volna. A Firefox 2.0-ba bekerült egy integrált RSS-olvasó is. További kényelmi szolgáltatás, hogy a böngésző indításkor felajánlja a legutolsó kilépés előtti állapot visszaállítását, azaz betölti a böngészett oldalakat, sőt a letöltéseket is képes folytatni.

A Firefox 2 RC2 letölthető a fejlesztők honlapjáról (akár magyar nyelvű változatban is), az RC1 felhasználói a szoftverbe épített frissítőfunkció segítségével tölthetik le az új változat komponenseit. Bár az RC2 közelít a végleges változathoz, továbbra is béta állapotúnak tekinthető, így lehetnek vele stabilitási problémák -- figyelmeztet a Mozilla.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról