:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 12. 11:38

Megjelent az F-Secure Internet Security 2007

Az F-Secure Corporation bemutatta az F-Secure Internet Security legújabb, 2007-es változatát, amelynek talán legfontosabb újdonsága a DeepGuard technológia, amely csökkenti az ismeretlen, nulladik napi fenyegetések által okozott károk kockázatát. Az F-Secure DeepGuard folyamatosan, valós időben figyeli a szoftverek viselkedését, vizsgálja a gyanús programtevékenységet és leállítja a gyanús szoftvereket.

[HWSW] Az F-Secure Corporation bemutatta az F-Secure Internet Security legújabb, 2007-es változatát, amelynek talán legfontosabb újdonsága a DeepGuard technológia, amely csökkenti az ismeretlen, nulladik napi fenyegetések által okozott károk kockázatát. Az F-Secure DeepGuard folyamatosan, valós időben figyeli a szoftverek viselkedését, vizsgálja a gyanús programtevékenységet és leállítja a gyanús szoftvereket.

Az F-Secure Internet Security 2007 gyermekzár programmal is rendelkezik. A hozzáférés korlátozása előzetes definíciók használatával történik, melyek segítségével külön beállítható az elérni nem kívánt tartalom. A termék automatikusan letilt minden olyan webhelyet, amely a profilban beállított paramétereken kívül esik. A korábbi verziókhoz hasonlóan az időzár használatával a szülők most is meghatározhatják, hogy gyermekeik milyen napszakban használhatják az internetet.

Az F-Secure Internet Security 2007 webszűrő szolgáltatásával mostantól a webes forgalomból is kiszűrhetők a vírusok, és a kártékony tartalom a protokollszintű blokkolással távol tartható a felhasználó rendszerétől. Az F-Secure emellett továbbfejlesztette a rootkitek ellen védő BlackLight technológiát, a spamszűrőt, az adathalász támadások elleni védelmet. A fejlesztők szerint egyszerűbb lett a telepítés, a szoftver kevesebb erőforrást igényel, az adatbázis-frissítések pedig kisebb forgalmat bonyolítanak mint korábban.

Az F-Secure Internet Security 2007 az F-Secure internetes áruházában már most megrendelhető és október 23-tól az üzletekben is megvásárolható lesz. Az érvényes F-Secure Internet Security 2006 előfizetéssel rendelkező felhasználók ingyenesen juthatnak hozzá a fejlettebb verzióhoz. Az Internet Security 2007 vásárlói a Windows Vista megjelenésekor elérhetik az új operációs rendszerre írt változatot is, mind 32 bites, mind 63 bites kivitelben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.