Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 10. 14:54

Hotspot-telepítés egységcsomagból: HotSpotSystem.com

A HotSpotSystem.com Magyarországon elsőként biztosít olyan komplett szolgáltatási hátteret, amellyel a vállalkozások egyszerűen nyújthatnak vezeték nélküli internetelérést ügyfeleiknek.

[HWSW] A HotSpotSystem.com Magyarországon elsőként biztosít olyan komplett szolgáltatási hátteret, amellyel a vállalkozások egyszerűen nyújthatnak vezeték nélküli internetelérést ügyfeleiknek.

A HotSpotSystem.com a szolgáltatás elindításához a megrendelő -- például szálloda, kávézó, étterem -- rendelkezésre bocsátja a Wi-Fi routert, továbbá speciális szoftverét, biztosítja bejelentkezéshez szükséges portált, és mindehhez teljes pénzügyi elszámoló rendszert nyújt. Amennyiben a hotspot tulajdonosa úgy dönt, hogy a szolgáltatást nem ingyenesen nyújtja, a HotSpotSystem.com biztosítja a számlázást is, így a rendszerhez csatlakozó vállalkozás feladata csupán a megfelelő internetkapcsolat kiépítése.

Az alapmodell szerint a bevétel 70 százaléka marad a hotspot tulajdonosánál, és 30 százaléka jut az üzemeltetőnek. A rendszer teljesen automatikus és személyre szabható, így a felhasználás helyén működő Linksys eszközön futó szoftveren keresztül az adott hotspot állíthatja be azt, hogy hány perces csomagokat és milyen áron kínál. Amennyiben nem határoz meg árat, az alapértelmezett árak vehetőek igénybe. Az egyes csomagokhoz sávszélességi, illetve adatforgalmi korlátok is rendelhetők.

A HotSpotter.hu adatbázisa szerint Magyarországon jelenleg már több mint ezer hotspot működik, ezek egy része ingyenes, más része fizetős. A HotSpotSystem.com rendszerét országszerte mintegy 15-en használják, de a vállalat tervei szerint az elkövetkező évben több mint 200 cég veszi igénybe a szolgáltatást.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról