Szerző: Ady Krisztián

2006. október 19. 09:04

Letölthető az Internet Explorer 7

A mai naptól letölthetővé vált a Microsoft Internet Explorer 7 böngészőjének Windows XP-re kifejlesztett változata, egyelőre angol nyelven. A szoftver a Windows által támogatott nyelveken, köztük magyarul az elkövetkező hetekben lesz elérhető. Az alig néhány megabájtos telepítőcsomag Windows XP SP2, Windows Server 2003 32-bit Edition, Windows XP és Windows Server 2003 x64 Edition és Windows Server 2003 IA64 Edition operációs rendszerekhez külön-külön érhető el a Microsoft weboldaláról .

[HWSW] A mai naptól letölthetővé vált a Microsoft Internet Explorer 7 böngészőjének Windows XP-re kifejlesztett változata, egyelőre angol nyelven. A szoftver a Windows által támogatott nyelveken, köztük magyarul az elkövetkező hetekben lesz elérhető. Az alig néhány megabájtos telepítőcsomag Windows XP SP2, Windows Server 2003 32-bit Edition, Windows XP és Windows Server 2003 x64 Edition és Windows Server 2003 IA64 Edition operációs rendszerekhez külön-külön érhető el a Microsoft weboldaláról.

Blokkolnám

A végleges Internet Explorer 7 a Windows Vista operációs rendszer sokak által tesztelt RC1 és RC2 változatai alá nem telepíthető fel, a Vista saját IE7-változattal rendelkezik, mely a most kiadott szoftverekkel nem frissíthető. Az IE7 várhatóan gyorsan terjed majd az internetezők körében, hiszen a redmondi óriás a kritikus automatikus frissítések segítségével juttatja majd el a szoftvert a Windows XP-t futtató PC-kre, mivel a vállalat szerint az operációs rendszer biztonsága szempontjából rendkívül fontos komponensről van szó. A csomag letöltéséhez nem, telepítéséhez viszont mindenképpen ellenőriztetnünk kell Windowsunk eredetiségét.

A szoftver megjelenésével együtt a Microsoft egy vállalatoknak szánt, ingyenes Blocker Toolkitet (Blokkoló eszközkészletet) is elérhetővé tesz, amely azon vállalati ügyfelek számára készült, akik el kívánják halasztani, illetve teljesen mellőzni kívánják az IE7 bevezetését szervezetükben. A Blocker Toolkit egy el nem évülő frissítés, amely tartalmaz egy csoportházirend-sablont, valamint egy végrehajtható parancsfájlt. A Blocker Toolkit a Microsoft letöltőközpontjában érhető el letölthető frissítésként.

Internet Explorer 7

Matuzsálem

A jelenleg futó Internet Explorer 6 már öt éve van a piacon, ami az informatikai piacon matuzsálemi kornak számít (gondoljunk csak bele, hol vannak ma már az öt éves processzorok vagy videokártyák). A megjelenés óta eltelt időben azonban jelentősen megváltoztak az internetezési szokások, a felhasználók új funkciókat, kényelmi szolgáltatásokat várnak a böngészőktől, valamint azt, hogy védjék meg őket az internetes támadások ellen. A számítógépes kártevők és támadások természete is sokat változott az évek során, ma már a böngészők jelentik az első számú támadási felületet.

Szakértők szerint egyértelmű, hogy a Firefox, az Opera vagy akár az Apple Safari a több szolgáltatás mellett a nagyobb biztonságnak köszönhetik népszerűségüket. Az Internet Explorer 7 bár tartalmaz új kényelmi szolgáltatásokat, legfontosabb célja mégis a biztonság növelése, ezért a böngésző továbbfejlesztett védelmet nyújt az adathalászati (phising) támadások ellen is, többek között egy feketelista bevezetésével. A böngésző blokkolná a hozzáférést olyan oldalakhoz, amelyeket adathalászok üzemeltetnek azzal a céllal, hogy a felhasználóktól személyes adatokat lopjanak.

Kényelmesebb nyomtatás

További, a biztonság növelésére szolgáló technológia a rendszerfájlok virtualizációja, bát ez Windows XP-n nem, csak Windows Vistán lesz használható. Ha egy böngészőn keresztül érkező rosszindulatú szoftvernek a védelmeken (pl. víruskereső, Windows Defender, User Account Control) még sikerül is átjutnia, nem tudja a rendszerfájlokat átírni vagy kitörölni, mivel azok a szoftver számára csak virtualizált formában látszanak, azaz a kártékony program olvasni tudja őket, de az esetleges módosítások nem érintik az eredeti állományokat.

A "Rincon" kódnéven fejlesztett IE7 számos további újdonságot hoz, azonban ezeket a versenytárs böngészők már régóta tartalmazzák, például a böngészőfüleket (tabs), vagy a beépített RSS-olvasót. Az új Internet Explorer emellett támogatni fogja az ékezetes domaineket, és az átlátszó PNG képeket is. Az IE7-ből a korábbinál kényelmesebben lehet majd weboldalakat kinyomtatni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.