Szerző: Ady Krisztián

2006. október 2. 12:19

Két új fotónyomtató az Epsontól

Két új fotónyomtatót mutatott be az Epson: a PictureMate 280 és a PictureMate 240 gyorsan és kiváló minőségben készíthetnek 10 x 15 cm-es fényképeket akár számítógép használata nélkül is, hiszen memóriakártyáról, USB-n keresztül, vagy a külön kapható Bluetooth-adapterről érkező képeket is képesek közvetlenül kinyomtatni.

[HWSW] Két új fotónyomtatót mutatott be az Epson: a PictureMate 280 és a PictureMate 240 gyorsan és kiváló minőségben készíthetnek 10 x 15 cm-es fényképeket akár számítógép használata nélkül is, hiszen memóriakártyáról, USB-n keresztül, vagy a külön kapható Bluetooth-adapterről érkező képeket is képesek közvetlenül kinyomtatni.

Az okosabb PictureMate 280 ráadásul integrált CD-meghajtóval is rendelkezik, amely nem csak a CD-ken található képek beolvasására alkalmas, hanem a memóriakártyákon tárolt képek CD-re írását is lehetővé teszi. A készülékek automatikusan felismerik a fénykép témáját, a színvisszaadást és a kontrasztot pedig ehhez igazítják -- például portrék esetében automatikusan felismeri az emberi alakot, és úgy állítja be a bőr tónusát, fényességét, hogy a kinyomtatott fénykép minősége a lehető legjobb legyen.

Mindkét modell tartalmazza az Epson fejlett Advanced Variable Sized Droplet Technology, AVSTD-technológiáját, mely öt különböző tintacsepp méret kezelését végzi aszerint, hogy hol mekkorára van szükség: a legkisebb, két pikoliteres cseppeket a finom részleteknél, míg a nagyobb cseppeket az egyszínű területeken alkalmazza. A PictureMate 280 és 240 ezen felül számos extrát kínál: színes, fekete-fehér vagy szépia nyomtatás, különböző keretek, ábragyűtemények vagy szövegek hozzáadásával még kreatívabb képek nyomtathatók.

PictureMate 280
Epson PictureMate 280

<--target-->Az Epson a különleges alkalmakra előre elkészített sablonokkal készült, így nagyban leegyszerűsödik a születésnapi kártyák és meghívók elkészítése is. Ezeken felül 10 képes indexkép vagy 4 igazolványkép is nyomtatható egy 10x15 cm-es fotópapírra. A nyomtatókhoz külön megvásárolható az opcionális akkumulátor, amelynek segítségével akár közvetlenül a fotózás után is bárhol kinyomtathatók a képek. A PictureMate 240 ajánlott bruttó kereskedelmi ára 59900 forint, míg a nagyobbik, 280-as modell bruttó 89 900 forintért lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról