vállalati it archívum - 2006 augusztus

2006
augusztus

0

Reklámok az Electronic Arts új játékaiban

2006. augusztus 31. 15:55

[News.com] Az Electronic Arts, a világ egyik legnagyobb játékkiadója bejelentette, hogy megállapodást kötött két játékokra specializálódott reklámügynökséggel, így a vállalat tulajdonképpen belép az online reklámpiacra. A kaliforniai kiadó elsőként a Need for Speed: Carbon játékban fogja alkalmazni ezt a hirdetési formát, mely várhatóan októberben jelenik meg.

0

Nem tudnak védekezni az adatlopások ellen, állítják amerikai informatikusok

2006. augusztus 31. 12:01

[eWeek] Egy frissen publikált tanulmány szerint az amerikai informatikusok közel kétharmada úgy gondolja, vállalatuk nem képes megfelelő hatékonysággal felderíteni az adatlopásokat. Az adatvédelem előtt álló legfőbb akadályokként a magas költségeket és a vállalat inkompetenciáját jelölték meg.

0

Merőleges adatrögzítéssel dolgozó mobil merevlemezt jelentett be a Fujitsu

2006. augusztus 31. 08:55

A noteszgépekbe szánt merevlemezek harmadik legnagyobb szállítója, a Fujitsu is bejelentette merőleges adatrögzítéssel működő meghajtóit. A vállalat első ilyen egységei októberben kerülnek piacra, 160 és 80 gigabájtos kivitelben. Az MHW2 BH sorozat tagjai 2,5 hüvelykes, percenként 5400-at forgó merevlemezek.

0

Lengyelországban épít LCD-üzemet az LG

2006. augusztus 30. 16:00

Szlovákiai lapértesülések szerint a koreai LG Electronics Szlovákiában vagy Magyarországon építene fel egy LCD-üzemet, míg korábban Csehország és Lengyelország neve is felmerült. A vállalat azonban cáfolta a lábra kelt híresztelést, és leszögezte, jelenleg csak Lengyelországgal folynak a tárgyalások, azonban mindjárt két új üzem létesítéséről.

0

Sikít az ellopott windowsos okostelefon

2006. augusztus 30. 15:46

[News.com] Eredményesebben vigyázhat adatainkra, szerencsés esetben pedig ellopott, vagy elvesztett mobitelefonunk fellelhetőségi helyét is megmutathatja a Synchronica legújabb szolgáltatása. A Mobile Manager képes arra is, hogy távoli utasításra feltűnő, zavaró hangjelzés segítségével könnyebbé tegye mobiltelefonunk megtalálását.

0

Az év végén jön az AMD saját mobil platformja

2006. augusztus 30. 14:58

Tajvani notebook-gyártóktól származó információk szerint a negyedik negyedévben új notebook-platformmal jelentkezik az AMD és az ATI. Az egyelőre Yokohama kódnéven fejlesztett megoldás Turion X2 processzorra, ATI alaplapi chipkészletre, valamint külső cégektől (Broadcom, Atheros, Airgo) származó vezeték nélküli hálózati vezérlőkre épül majd.

0

Magyarországon is bemutatkozott a Logitech legújabb egere

2006. augusztus 30. 10:51

Magyarországon is bemutatkozott Logitech forradalminak kikiáltott új egere, a Revolution, amely rögtön két változatban kapható: asztali gépekhez szánt MX és notebookok mellé tervezett VX verzióban. A Revolution széria legfontosabb újdonsága a szabadonfutó gördítőkerék, amelynek segítségével egy mozdulattal akár több ezer sort is scrollozhatunk, a Logitech szerint ez hasznos segítség lehet akkor, ha hosszú dokumentumokkal, például táblázatokkal vagy szöveges fájlokkal dolgozunk.

0

Ezer dolláros áron érkezik a Plextor Blu-ray-írója

2006. augusztus 30. 10:51

[Clubic.com] Újabb részleteket árult el a Plextor a számítógépekbe építhető Blu-ray-írójáról, melyet elsőként júniusban mutatott be a vállalat a weboldalán keresztül. A PX-B900A típusjelzésű, következő generációs DVD-író a konkurens modelleknél valamivel drágábban, 1000 dollár körül lesz kapható az Egyesült Államokban. A készülék várhatóan októberben kerül a tengerentúlon a boltok polcaira.

0

Lengyelországban épít gyárat a Dell

2006. augusztus 30. 09:56

Lengyelországban épít PC-összeszerelő üzemet a Dell, a világ legnagyobb PC-gyártója 120 millió eurót fektet be Lódz városában, ami Varsó után a második legnagyobb település az országban -- írta a Gazeta Wyborcza napilap hétfői száma. Az alvállalkozókkal együtt az üzem összesen mintegy 12 ezer új munkahelyet teremt a 48 ezer munkanélkülit nyilván tartó városban.

0

Megjelent az utolsó NetBurst-alapú Intel chip, a Tulsa

2006. augusztus 29. 13:54

A HWSW által ismert időpontnál korábban, ma jelent meg a Tulsa kódnéven ismert Xeon MP, amely az Intel utolsó, még a NetBurst mikroarchitektútára épülő terméke. A Tulsa a vállalat várakozásai szerint felveszi a teljesítménybeli versenyt a rivális AMD Opteronjaival, és akár kétszer erősebb rendszerek építhetőek segítségével, mint az eddig is elérhető Paxville-magos Xeon 7000 sorozattal.

0

A Corel kezébe kerül az InterVideo

2006. augusztus 29. 10:28

A Corel 196 millió dollárért felvásárolja a videokezelő szoftvereiről ismert InterVideót, a tranzakció eredményeképp a Corel tulajdonába kerülnek az InterVideo termékei, valamint a Ulead alkalmazásai is, a Ulead Systemsben ugyanis a Corel 2005 óta többségi részesedéssel rendelkezett.

0

Kiszivárgott a Windows Vista ára

2006. augusztus 29. 09:28

A Microsoft kanadai weboldalán hétfőn egy időre láthatóvá váltak a vállalat következő generációs asztali operációs rendszere, a jövő év elejére ígért Windows Vista különféle változatainak árai. A redmondi cég az utóbbi időben igyekezett a lehető legtöbb részletet nyilvánosságra hozni a Vistáról, egyedül a pontos megjelenési dátumról és az árakról volt nagy a csend. A cég korábban csak annyit árult el, hogy a Vista egyes verziói a Windows XP azonos változatához hasonló árakon lesznek kaphatók.

0

CD-walkman méretű külső DVD-író a Plextortól

2006. augusztus 28. 14:41

Alighanem a világ legkisebb DVD-írója a Plextor legújabb, PX-608CU típusjelzésű ultrahordozható külső készüléke . Az alig CD-walkman méretű DVD-író akár 8x-os sebességgel is képes rögzíteni az adatokat az írható DVD-lemezekre.

0

Csökkent Nagy-Britanniában az Xbox 360 konzol csupasz változatának ajánlott ára

2006. augusztus 28. 13:15

A GamesIndustry.biz kereskedőktől kapott, hiteles információk alapján közölte, hogy a Microsoft végrehajtotta Xbox 360 konzolja első hivatalos árcsökkentését. Az eddig 209 fontos ajánlott ár 199 fontra csökkent a Core változat esetében Nagy-Britanniában, azonnali hatállyal. A szigetországban, ahol minden jóval drágább, ez körülbelül 20 dolláros árcsökkentésnek felel meg.

0

Tovább nőtt az ADSL-hozzáférések száma

2006. augusztus 28. 12:40

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) jelentése szerint júniusban 8 ezerrel, 3,39 millióra csökkent a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma, így a hónap végén a 100 főre jutó vonalszám tovább csökkent. Az öt egykori monopolszolgáltató, az Emitel, a Hungarotel, az Invitel, a Magyar Telekom és a Monortel mellett a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel) és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, EMKTV) adatközlésére épülő jelentés szerint a háztartások vezetékestelefon-ellátottságának aránya egy hónap alatt 67,46 százalékról 67,30 százalékra esett vissza.

0

A tesztelők szerint látványosan gyorsult a Windows Vista

2006. augusztus 28. 12:39

A Microsoft pénteken új előzetes változatot adott ki a Windows Vistából, az egyelőre csak zárt körben, a Technical Adoption Program, a TechBeta-közösség, valamint az MSDN-előfizetők számára elérhető 5536 verziószámú (Pre-RC1) build a héten várhatóan eljuthat a Customer Preview Program (CPP) egyes résztvevőihez is, akiket a vállalat már e-mailben értesített is erről. Akik most nem kaptak levelet a redmondiaktól, már csak a szeptember elején esedékes RC1-et várhatják, amelyet mindenki kipróbálhat, aki részt vett a CPP-ben, vagyis akinek megvan a Beta 2.

0

Piacon a Panda új otthoni biztonsági szoftverei

2006. augusztus 28. 11:19

A Panda Software piacra dobta a legújabb, otthoni felhasználóknak szánt termékeit: az augusztus elején megjelent Panda Antivirus 2007-et kiegészítő Panda Firewall 2007, valamint a Panda Internet Security 2007 a vállalat szerint az otthoni felhasználók összes típusa számára megfelelő védelmet nyújt az internetes támadások ellen, legyen szó vírusokról, trójai programokról, kémprogramokról vagy adatlopásról.

0

Egyre több részlet lát napvilágot a Microsoft Zune lejátszóról

2006. augusztus 28. 09:04

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottsághoz (FCC) eljutottatott dokumentumok szerint a Toshiba gyártja a Microsoft novemberben érkező zenelejátszóját, a Zune-t. A mellékelt fotókon látható készülék megegyezik azzal, amelyet már korábban is látni lehetett az interneten. Az FCC weboldalán még a Zune használati utasításának előzetes változatát is meg lehet tekinteni.

0

Nyolc nap alatt négy Dell felsővezető pártolt át a Lenovóhoz

2006. augusztus 25. 14:30

[Peoples Daily Online/HWSW] Az utóbbi nyolc napon belül négy, korábban a Dellnél munkálkodó felsővezető csatlakozott a Lenovo kötelékébe. A sorban negyedik emberrablást tegnap jelentette be Kína vezető PC-gyártója, amely tavaly olvasztotta magába az IBM veszteséges PC-részlegét. A vállalatkét korábbi bejelentés alkalmával már három ex-delles vezető megszerzéséről adott hírt.

0

Jön az első képstabilizátorral ellátott kompakt Canon PowerShot fényképezőgép

2006. augusztus 25. 13:27

[Clubic.com] Egyre több kompakt digitális fényképezőgépben jelenik meg végre az elmosódásokat részben megszüntetni képes, kézremegést kompenzáló képstabilizátor. Bár a Canon IXUS modelljei közül már korábban is választhattunk ilyen fényképezőgépet, végre a PowerShot termékvonal kompakt változatai is bővülnek egy stabilizált változattal.

0

Egy hónap alatt negyedik cégét vette meg az IBM

2006. augusztus 25. 12:30

[The Wall Street Journal/HWSW] Újabb vállalatot vásárolt fel az IBM, ebben a hónapban a negyediket. Az Internet Security Systems (ISS) a biztonságtechnológia területén tevékenykedik és 1,3 milliárd dollárért vásárolta fel a világ legnagyobb informatikai vállalata. Augusztus során így négy vállalatot szerzett meg a Kék Óriás, összesen 3,6 milliárd dollár értékben. Egyes vélemények szerint a akvizíciók mögött krónikus növekedési problémák állnak.

0

Érkezik a T-Mobile-hoz az első HSDPA-képes mobiltelefon

2006. augusztus 25. 12:16

A T-Mobile Magyarország bejelentette, hogy hétfőtől lesz kapható itthon az első villámgyors internetezésre alkalmas, HSDPA technológiát támogató mobiltelefon. A legfejlettebb technológiákkal felvértezett, mégis rendkívül vékony Samsung Z560 elméletileg 1,8 megabit/s-os letöltési sebességre képes a T-Mobile HSDPA-ra is felkészített harmadik generációs hálózatán.

0

Két gigabájtnyi tárhelyet nyújt majd ingyenesen a Windows Live Drive

2006. augusztus 25. 10:59

[News.com] A Microsoft Ausztrália technikai specialistája, John Hodgson újabb részletet árult el a vállalat készülő tárhelyszolgáltatásáról, a Windows Live online portfólióba tartozó Live Drive szolgáltatásról. A Sydney-ben megtartott Tech Ed konferencián kedden elhangzott, hogy a redmondi óriás 2 gigabájtnyi tárhelyet biztosít majd ingyenesen szolgáltatásához, melyet további díj ellenében tovább lehet majd bővíteni.

0

Okosabb női mobil a BenQ Mobile-tól

2006. augusztus 24. 15:56

A masnis cicás mobil, az inkább fiatalok számára készített Hello Kitty-s AL26 után újabb a gyengébb nemnek fejlesztett, élénk színű mobiltelefont mutatott be a BenQ Mobile. A lényegesen okosabb BenQ-Siemens SL80 szétcsúsztatható telefon kijelzője is világos mályva háttérben pompázik, melyet elegáns krómdíszítések ölelnek körül.

0

On-demand videós technológiába vásárolja be magát a Cisco

2006. augusztus 24. 13:13

A Cisco Systems bejelentette, hogy közel 92 millió dollárért felvásárolja az Arroyo Video Solutions-t, mely a következő generációs on-demand televíziós szolgáltatások egyik vezető beszállítója. Az Arroyo megoldásai a méretezhetőség, rendelkezésre állás és egyszerű kezelhetőség miatt voltak vonzók a Ciscónak.

0

Nem lesz több Dell MP3-lejátszó

2006. augusztus 24. 11:11

[Clubic.com] A Dell tegnap bejelentette, hogy felhagy az Apple által dominált audiolejátszó-piac meghódításával: a merevlemezes lejátszók februári visszavonását követően az iPod Shuffle ellen harcba indított flashmemóriás DJ Ditty lejátszók értékesítését is beszüntette augusztus 17-től a vállalat.

0

Több mint kéttucatnyi játszható játékkal demózza hamarosan a Sony a PlayStation 3 konzolt

2006. augusztus 24. 10:30

[News.com] A Sony szerdán bejelentette, hogy a szeptember 22 és 24 között megrendezett Tokyo Game Show rendezvényen már 27 játszható, kipróbálható demóval mutatja be a novemberben piacra kerülő, következő generációs PlayStation 3 játékkonzolt az érdeklődőknek. A játszható demók között megtalálható lesz a Namco fejlesztette Ridge Racer 7, illetve a Capcom Devil May Cry 4 játéka is.

0

Olcsóbb lett a PlayStation 2 - és rózsaszín

2006. augusztus 23. 17:46

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) csökkentette a PlayStation 2 (PS2) árát, továbbá a heroináron mért memóriakártya is olcsóbbá válik. Az ajánlott végfelhasználói ár immár 129 euró (középárfolyamon nagyjából 36 ezer forint), míg a memóriakártya már 19,99 euróért (5 500 forint) is elvihető lesz.

0

Az ATI felhagy az inteles chipkészletek fejlesztésével

2006. augusztus 23. 16:12

[DigiTimes/Commercial Times/HKEPC] Ígéretével szemben az AMD-ATI páros valószínűleg mégsem fogja támogatni az Intel platformot. Egymástól függetlennek tűnő források arról számolnak be, hogy az ATI korábban látható, inteles chipkészletei törlésre kerültek a legújabb termékterveken, nem sokkal azt követően, hogy az AMD-vel közösen bejelentették a cég felvásárlását.

0

Hamarosan startolnak a 100-dolláros noteszgépek

2006. augusztus 23. 13:59

[News.com] A 20 ezer forintos noteszgépet kitaláló Nicholas Negroponte, az One Laptop Per Child (OLPC) nonprofit szervezet feje hétfőn cáfolta, hogy kizárólag Thaiföldön startolnának a fejlődő országoknak szánt olcsó számítógépek. A ZDNet UK szerkesztőinek küldött levelében közölte, hogy tesztelés rövid időn belül mindenhol megkezdődik, ahol ezekre a noteszgépekre szükség lehet.

0

Itthon is sokan eszik az LG csokitelefonját

2006. augusztus 23. 13:26

Az LG bejelentette, hogy minden várakozását felülmúlóan sikeres itthon is az érintőgombos, szétcsúsztatható csokitelefonja. A nem éppen alacsony árfekvésű mobilból alig két hónap alatt több mint 3000 darab fogyott el. Az LG Electronics idén májusban dobta piacra Európában ezt a készüléket, melyből világszerte már több mint 1 milliót adtak el.

0

A menetrend szerint készül a Windows Vista, szeptember elején jöhet az RC1

2006. augusztus 23. 09:58

[Clubic.com] Bár alig egy hónappal ezelőtt még Steve Balmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója sem vállalta fel, hogy pontosabb időpontot jelöljön meg a Windows következő változata, a Vista megjelenésével kapcsolatban, most a Microsoft Kína elnök-vezérigazgatója, Timothy Chen egy kicsit eloszlatta az esetleges késést körülölelő felhőket.

0

ADSL internethozzáférés év végéig ingyen, vagy havi bruttó 3600 forintért

2006. augusztus 23. 08:47

Az Externet és partnere, a HWSW Online Informatikai Hírmagazin őszi akciója valóban padlóra küldi a korlátlan ADSL internethozzáférés árát. Szélessávú szolgáltatásunkhoz év végéig nulla forintos havidíjért, vagy prepaid, azaz előre fizetős csomagban havi bruttó 3600 forintért lehet most hozzájutni.

0

Megnyílt a Google webes szövegszerkesztője

2006. augusztus 22. 16:12

[CNET News.com/HWSW] A Google megnyitotta a Writely webes szövegszerkesztőt , miután öt hónappal ezelőtt felvásárolta az azt üzemeltető Upstartle kezdő vállalkozást. A Google immár webes levelezéssel, szövegszerkesztővel, táblázatkezelővel, határidőnaplóval és honlapszerkesztővel is rendelkezik, ezek azonban egyelőre még nem igazán integráltak egyetlen szolgáltatássá.

0

Ex-transmetások ismét nekimennek az Intelnek?

2006. augusztus 22. 15:06

[The Register/HWSW] Az angol nyelvű Register informatikai lap értesülései szerint egy új processzortervező vállalat munkálkodik a Szilícium-völgyben. A cég derekát nem más alkotja, mint a Transmetából kivált csapat, megtámogatva az AMD egyik volt vezető mérnökével, és más iparági szakemberekkel.

0

2007-ben kezdődik meg a Samsung 70 hüvelykes LCD-televíziójának sorozatgyártása

2006. augusztus 22. 13:43

[News.com] A Samsung Electronics várhatóan 2007 elején kezdi meg újabb rekorder LCD-televíziója sorozatgyártását. Bár a 70 hüvelykes, azaz ~1,78 méteres képátlójú LCD-kijelző csupán 5 hüvelykkel nagyobb a jelenlegi sorozatban gyártott rekordernél, a teljes HDTV-felbontású készülék megduplázott képfrissítésszámmal is rendelkezik.

0

Már számítógépek is írnak híreket

2006. augusztus 22. 11:33

[The Financial Times] Évszázadok, ha nem ezredek óta tart az a folyamat az emberiség történelmében, hogy egyre több munkát gépek végeznek el, míg az emberek egyre komplexebb (a gazdasági élet nyelvezetében magasabb hozzáadott értékű) feladatokat látnak el -- ki-ki kényszernek, vagy lehetőségnek megélve ezt. Hozzáállástól függően így borzasztóan, vagy éppen lelkesítően hathat, hogy az üzleti híreket, információkat közlő Thomson Financial egyes anyagait március óta már nem emberek, hanem gépek írják -- adta hírül a londoni Financial Times üzleti lap.

0

Az Infineon szállítja az első rádiós azonosító lapkákat az amerikai útlevelekhez

2006. augusztus 22. 10:25

[News.com] A német félvezetőgyártó Infineon hétfőn közölte, hogy a vállalat nyerte el elsőként az Egyesült Államokban bevezetendő, elektromos azonosítóval is rendelkező útlevelek rádiós azonosító lapkáival kapcsolatos megrendelést. Az új biztonsági elemmel ellátott útlevek első példányait -- melyekből 15 millió darabot gyártanak le az első évben -- várhatóan az év végén kaphatják meg az első állampolgárok.

0

Tavasszal érkeznek a LiteOn vékony HD DVD-írói

2006. augusztus 22. 09:25

[Clubic.com] A Tajvani LiteOn várhatóan csak jövő tavasszal, 2007 márciusában kezdi meg a vékony, slim kivitelű HD DVD-írók sorozatgyártását, így az ilyen meghajtókat tartalmazó barebone-okhoz, noteszgépekhez csak körülbelül fél év múlva lehet majd alacsonyabb árfekvésű, kisméretű HD DVD-írót vásárolni.

0

Már nem létezik a Phantom konzol

2006. augusztus 21. 16:34

[GamaSutra] A GamaSutra szemfüles szerkesztői észrevették, hogy az évekkel ezelőtt felbukkanó, titokzatos Phantom játékplatform immár nem foglal magába vasat, kizárólag online szoftveres szolgáltatássá redukálódott. A változásról a vállalat nem adott ki közleményt sem.

0

A Dell és a Sony már régóta tudott a hibás akkumulátorokról

2006. augusztus 21. 13:18

[Reuters/Infoworld/InformationWeek] Mint arról múlt héten beszámoltunk, a Dell történetének egyik legnagyobb visszahívását volt kénytelen bejelenteni, miután egy felrobbanó Dell notebookról kezdtek el villámgyorsan képek terjedni a weben. A lépésre a világ legnagyobb PC-forgalmazója a további presztizsveszteség kockázata miatt kényszerült, mivel az eset kapcsán már számtalan paródia is született a Dell gépekről -- a problémáról ugyanakkor már jóideje tudtak.

0

Szeptemberben érkezik a következő Treo okostelefon

2006. augusztus 21. 11:28

[eWeek] Az okostelefonokat gyártó, megtépázott hírnevét windowsos modellel újra a köztudatba vésni kívánó Palm várhatóan szeptember közepén mutatja be új okostelefonját. Az új készülékkel a környezetvédelmi okokból Európából azonnali hatállyal kivont Treo650 miatt lecsökkent eladásokat is megpróbálja fellendíteni a vállalat.

0

Hatalmas az igény a Vertu luxusmobilokra

2006. augusztus 21. 10:25

[News.com] A Nokia luxustelefonokat gyártó részlege, a nagy-britanniai székhelyű Vertu pénteken bejelentette, hogy tovább növeli gyártókapacitását, ugyanis a vállalat mobiltelefonjaira minden korábbi elképzelést felülmúló az igény. A divízió ebben az évben várhatóan megduplázza eladásait, annak ellenére, hogy a legolcsóbb Vertu mobiltelefont 4500 euróért (~1,26 millió forintért) lehet megvásárolni.

0

Trend Micro: új átjáróbiztonsági készülék középvállalatoknak

2006. augusztus 18. 12:56

A Trend Micro bemutatta az InterScan Gateway Security Appliance készüléket, amely a vállalat átjáróbiztonsági portfoliójának legújabb eleme. Ez az elsősorban középvállalatoknak szánt készülék a cég szervezeti felépítésétől, illetve méretétől függetlenül bármely vállalat és intézmény számára hatékony megoldást kínál.

0

Az EMI előre telepített zenéket biztosít a Microsoft Zune lejátszójához

2006. augusztus 18. 12:56

[News.com] A világ harmadik legnagyobb zenekiadója, az EMI Group bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Microsofttal az ünnepi szezonra megjelenő Zune lejátszóval kapcsolatosan. Az EMI egyes dalait, jobb esetben videoklipjeit gyárilag feltelepítve megtalálhatjuk majd a redmondi óriás hordozható médialejátszóján. A Microsoft más kiadókkal is tárgyal.

0

Egyelőre nem versenyképesek a HD DVD-lemezek

2006. augusztus 18. 12:21

[Clubic.com] A Memorex és a Sony egyaránt bejelentette, hogy az amerikai piacon útjára indította következő generációs optikai lemezét. A Sony egy kétrétegű, 50 gigabájt kapacitású Blu-ray lemezzel, míg a Memorex egy egyrétegű, 15 gigabájtos HD DVD lemezzel támogatja a következő generációs írók első piacra kerülő példányait. Ilyen készülékek gyakorlatilag még nem kaphatók kereskedelmi forgalomban az Egyesült Államokban.

0

Képfelismerő technológiával erősíti az ingyenes Picasa fotóalbumot a Google

2006. augusztus 18. 11:18

A Google felvásárolta a kaliforniai Neven Vision vállalatot, amely fényképek rendszerezésére, keresésre szolgáló online megoldásokat fejleszt. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra. A Neven Vision technológiáit a Picasa fotóalbumba integrálják majd. A Neven képfelismerő és -elemző technológiája -- a jövőben -- lehetővé fogja tenni a Picasa felhasználói számára, hogy könnyebben keressenek a fotóik között, akár személyekre, helyszínekre vagy tárgyakra.

0

Már lehet regisztrálni a Google programozóversenyére

2006. augusztus 18. 10:55

Szeptember 5-ig lehet regisztrálni a Google Code Jam 2006 programozóversenyre. A Google évente megrendezett megmérettetésén a résztvevőknek kihívások számítástechnikai ismereteiket és kreativitásukat egyaránt hasznosítaniuk kell. A legjobb 100 indulót a Google fogja vendégül látni a New Yorkban megrendezendő döntőn.

0

AMD processzoros asztali gépeket is kínál majd a Dell

2006. augusztus 18. 09:24

A Dell tegnap bejelentette, hogy még a jövő hónapban piacra dobja AMD processzoros asztali gépeit, nem sokkal később pedig két- és négyprocesszoros szervereit, de a korábban teljesen az Intel fennhatósága alá tartozó gyártó híre nem tudta elterelni a figyelmet a legutóbbi pénzügyi negyedév botrányosan gyenge eredményeiről. A cég egyúttal azt is közölte, hogy könyvelési visszásságok miatt vizsgálatot indított nála az Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelet, bár a cég vezetői szerint az ügy nem jelentős.

0

A vásárlók jelentős része nem tudja, miért vesz HD-televíziót

2006. augusztus 17. 15:57

[News.com, HWSW] A Sony Electronics elnöke, Stan Glasgow és a Panasonic Észak-Amerika műszaki igazgatója, Paul Liao szerint a HD-televíziókat vásárlók jelentős részének fogalma sincs arról, hogy pontosan miért is vásárol HDTV-berendezést. A negyedik DisplaySearch HDTV Konferencián a két vállalatvezető az ismeretterjesztés fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen nem csak a felhasználók, de még a kereskedők számára is rengeteg a kérdőjel a HD-tartalmakkal, -szolgáltatásokkal és eszközökkel kapcsolatosan.

0

Az Intel már szállítja utolsó NetBurst-alapú chipjét, a Tulsa magos Xeont

2006. augusztus 17. 14:54

[CNET News.com/HWSW] A San Franciscóban rendezett LinuxWorld Conference alkalmával az Intel és a Dell közösen demózták az új, Tulsa kódnéven ismert Xeon MP processzorokkal szerelt négyutas rendszereiket -- tudósít a CNET. A Tulsa az Intel utolsó olyan fejlesztése, amely még a Pentium 4 processzorokkal megismert NetBurst mikroarchitektúrára épít. A helyszín sem véletlen, ugyanis a Linux egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a szerverpiacból: már Magyarországon is minden ötödik x86-szervert valamilyen Linux disztribúcióval szállítanak.

0

Gyorsult a Sun UltraSPARC IV+ szerverprocesszora

2006. augusztus 16. 15:47

Megérkezett az 1,8 gigahertzes Sun UltraSPARC IV+ (US IV+) szerverprocesszor, valamint az új chipekkel szerelt Sun Fire szerverek is azonnal hozzáférhetővé váltak. Az új rendszerek bár jelentős késésben vannak az eredeti terméktervhez képest, és a versenytársakhoz képest nem hoznak átütő számítási teljesítményt, elég méretes előrelépésnek számítanak a Sun termékvonalán belül ahhoz, hogy sok ügyfelet rendszereik frissítésére késztessenek.

0

Kína számára Európa a technológia elsődleges forrása

2006. augusztus 16. 14:23

[DigiTimes/HWSW] Kína első számú technológiai forrása az Európai Unió -- derül ki Kína Kereskedelmi Minisztériumának jelentéséből. Kína az év első hét hónapja során közel 6400 ügylet keretén belül 14,8 milliárd dollár értékben importált technológiát, ami 56,5 százalékos bővülésnek felel meg éves szinten.

0

TVnet: ADSL vezetékes telefonelőfizetés nélkül

2006. augusztus 16. 14:14

Havi bruttó 4992 forintért kínál vezetékes telefonelőfizetés nélküli internetszolgáltatást a TVnet . A mától kezdődő és szeptember végéig tartó, lakossági és üzleti ügyfelek számára egyaránt meghirdetett ADSL3G+ elnevezésű akció azoknak kedvez, akik kizárólag az internetezés miatt tartották fent vezetékes telefonjukat.

0

Megújul az első születésnapját ünneplő Google Talk

2006. augusztus 16. 13:33

[HWSW, News.com] Megújul az elkövetkezendő hetekben a Google saját üzenetküldő alkalmazása, az egy hét múlva első születésnapját ünneplő Google Talk. A jelenleg szűkebb körben tesztelt frissítés hangpostafiókot, állományátvitelt és egyéb régóta kért funkciókat biztosít a szoftvernek.

0

Fejlődő Windows Media támogatás Linuxon

2006. augusztus 16. 10:42

Az év végén a RealNetworks RealPlayere és a Helix platformon alapuló nyílt forrású Banshee lejátszó is képes lesz a Windows Media állományok lejátszására. Az új Banshee elsőként a Novell SUSE Linux Enterprise Desktopban lesznek elérhető -- hangzott el tegnap a LinuxWorld Expón.

0

Biztató eredmények, visszafogott előrejelzés az Applied Materialsnál

2006. augusztus 16. 09:15

Közel 40 százalékkal emelkedett a félvezetőipari berendezések legnagyobb szállítójának, az Applied Materialsnak a negyedéves bevétele, felülmúlva az elemzői várakozásokat, de a vállalat visszafogott előrejelzést tett közzé. A július 30-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben az Applied 2,54 milliárd dolláros forgalom mellett 512 millió dolláros nettó profitot könyvelhetett el, míg egy évvel korábban 1,62 milliárdos bevételt és 370 milliós nyereséget ért el.

0

Pletyka: egyesül a Quanta és a Foxconn notebookgyártása?

2006. augusztus 15. 15:41

[DigiTimes/Economic Daily News/HWSW] Pletykák szerint a világ legnagyobb notebookgyártójával, a Quantával való egyesülésről folytat tárgyalásokat a Foxconn Electronics, amely elektronikai termékek szerződéses gyártásáról, szélesebb körben pedig alaplapjairól ismert.

0

Masnis cica a BenQ-Siemens új női telefonján

2006. augusztus 15. 15:39

Lányok és fiatal nők milliói rajonganak világszerte Hello Kitty-ért, a masnis kiscicáért, melyet már nem csak kitűzőn, ruhaneműn és párnán, hanem a zsebében is magának tudhat őszinte hódolója. A BenQ Mobile új, AL26-os szétcsúsztatható mobiltelefonját Hello Kitty stílusba öltöztette: a csillogó metál pink színű előlapot a világhírű cica képmása, a fehér hátlapot kézzel írt Hello Kitty logó díszíti.

0

Megjelent az IBM legújabb adatbázisa, a DB2 Viper

2006. augusztus 15. 15:08

Az IBM piacra dobta a DB2 adatbázis legújabb, 9-es generációját, a korábban Viper kódnéven ismert kiszolgálót. A DB2 9 egy ötéves fejlesztési projekt csúcspontja, fejlesztésében nyolc ország több mint 750 szoftverfejlesztője vett részt. Ezen kívül 60 SAP-fejlesztő is dolgozik a terméken: ez a második generációs DB2, amely SAP-re optimalizált.

0

Hivatalosan is támogatja a SUSE Linuxot a Lenovo ThinkPad T60p

2006. augusztus 15. 11:58

A Lenovo és a Novell a LinuxWorld rendezvényen jelentik be, hogy a ThinkPad T60p mobil munkaállomás hivatalosan támogatja a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszert. A vállalatok szerint a termék a szoftverfejlesztők, tervezőmérnökök és más professzionális felhasználók számára lesz vonzó ebben a konfigurációban. Ez az első ThinkPad a Lenovo és az IBM történetében, amelyet hivatalosan is alkalmassá nyilvánítottak Linux futtatására.

0

Felére csökkenő nyereség és elbocsátások a CA-nél

2006. augusztus 15. 10:17

Kevesebb mint felére csökkent a CA nyeresége a legutóbbi negyedévben, a vállalat egyúttal bekelentette, hogy megválik alkalmazottainak 11 százalékától, több mint 1600 embertől, amelytől évi 200 millió dolláros megtakarítást vár.

0

Négymillió notebook-akkumulátort hív vissza tűzveszély miatt a Dell

2006. augusztus 15. 09:06

Az elektronikai ipar történetének legnagyobb, számítógépekkel kapcsolatos visszahívási akcióját volt kénytelen meglépni a Dell, amely összesen több mint 4 millió notebook-akkumulátort cserél ki tűzveszély miatt. A vállalat a 2004 áprilisa és 2006 július 18-a között gyártott egyes Inspiron, Latitude, Precision és XPS modellek áramforrását hívja vissza ingyenes cserére. Ebben az időszakban a vállalat összesen 22 millió notebookot szállított le, ezeknek mintegy ötöde érintett a visszahívási akcióban.

0

Egy év alatt félmillióval nőtt a hazai mobil-előfizetések száma

2006. augusztus 14. 13:26

Az áprilisi stagnálás után májusban és júniusban is nőtt a három hazai mobilszolgáltató előfizetőinek száma -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság. Az ügyfélszám májusban 14 ezerrel, júniusban 19 ezerrel nőtt és az év közepén meghaladta a 9 millió 447 ezret. A június végi adatok szerint 2006 első félévében a három szolgáltató ügyfeleinek száma 127 ezerrel, tavaly júnis végéhez képest pedig 501 ezerrel növekedett.

0

Év végén búcsúznak a kétmagos Pentiumok

2006. augusztus 14. 13:08

[DigiTimes] Az év végén beszünteti Pentium D 830, 840, és Pentium Extreme Edition 930 és 940 processzorainak gyártását az Intel, legalábbis erről értesítette tajvani partnereit a cég.

0

Bittorrent klienst és merevlemezt is tartalmaz az ASUS új routere

2006. augusztus 14. 12:34

[Clubic.com] Notórius letöltőknek, bithuszároknak jelentette be legújabb termékét az ASUS. A WL-700gE vezeték nélküli router nem csak internetmegosztásra képes, hanem beépített merevlemezt és Bittorrent klienst is tartalmaz. A le- és feltöltések így akkor is folytatódhatnak, ha számítógépünk ki van kapcsolva.

0

A HP telepítési támogatást nyújt a Debian Linuxhoz

2006. augusztus 14. 10:41

[News.com] A LinuxWorld Expo alkalmából a HP bejelentette, hogy a jövőben támogatni kívánja a Debian Linuxot, de a jövőben továbbra is a Novell és a Red Hat maradnak a cég globális linuxos partnerei.

0

Jön a Sony Ericsson legújabb harmadik generációs telefonja

2006. augusztus 14. 10:02

A Sony Ericsson bejelentette legújabb vékony, könnyű harmadik generációs telefonját, a K618i készüléket, melynek Vodafone-ra szabott változata V630i jelzéssel is már elérhető hazánkban. A K618i mobil teljeskörű szórakoztatást nyújt útközben, de egyben hatékony üzleti eszköz is lehet.

0

Az LCD-gyártásból is kiszáll a Philips

2006. augusztus 11. 14:14

[The Korea Times] Miután megszabadult félvezetőgyártásától, a Philips Electronics most az LCD-gyártásból is végleg kiszállni látszik. A holland vállalat a Korea Times értesülései szerint biztosan túl akar adni az LG.Philips vegyesvállalatban birtokolt tulajdonrészén, amely mintegy 3,2 milliárd eurót, azaz 875 milliárd forintot érhet.

0

Csehországban vagy Lengyelországban gyártana LCD-tévéket a Toshiba

2006. augusztus 11. 13:50

Lengyelországban vagy Csehországban lehet a Toshiba új európai LCD TV-gyára, a japán vállalat augusztusban határoz majd a végleges helyszínről. Az 50 millió eurós beruházással felépülő gyárral mintegy ezer új munkahelyet teremthet a cég.

0

IBM: memória egyetlen molekulából

2006. augusztus 11. 11:59

[Physorg] Egyetlen molekulában képesek voltak információt tárolni az IBM svájci kutatói. Tudományos felfedezésüket a nanotechnológiával foglalkozó Small Times lapban tették közzé. A két aranyelektróda közé kifeszített ún- Tour-vezeték molekula állapotát az elektródákon átfolyó áram segítségével lehetett 0-ról 1-re változtatni. Az IBM laboratóriumában a molekula órákon át képes volt megbízhatóan működni, kiolvasás után is stabilan megtartani állapotát.

0

Felvásárlással erősít a dokumentumkezelés területén az IBM

2006. augusztus 11. 10:36

Az IBM 1,6 milliárd dollárért felvásárolja a FileNet vállalatot. A 24 évvel ezelőtt alapított cég nagyvállalati felhasználók részére fejleszt dokumentum- és tartalomkezelő rendszereket, tavalyi bevétele 422 millió dollár volt. A FileNet akvizíciójával megszerzett megoldásokat és technológiákat az IBM saját tartalomkezelő és üzleti folyamatokat menedzselő eszközeibe integrálja. Az ügylet a várakozások szerint a negyedik negyedévben zárul le.

0

Tovább karcsúsítja magát az Intel

2006. augusztus 10. 13:50

[The Wall Street Journal/HWSW] Az Intel tovább folytatja tevékenységének racionalizálását, aminek során megszabadul azon üzleteitől, amelyek veszteségesek és nem szolgálják a vállalat mikroprocesszorokra épülő stratégiáját. Most a hangátviteli (jelfeldolgozó) technológiákkal foglalkozó egységétől szabadult meg a cég, melyet még 1999-ben, a dotkom láz idején akvirált.

0

Saját mobil zenevásárlási platformmal erősít a Nokia

2006. augusztus 10. 13:35

A Nokia bejelentette a Loudeye 60 millió dolláros felvásárlását. A Loudeye a digitális zenei platformok és a digitális médiaforgalmazási szolgáltatások szállítója. A Loudeye megszerzése révén a Nokia zenelejátszós mobiltelefonok mellett a digitális zene megvásárlásának lehetőségét is magába foglaló, átfogó megoldást kínálhat ügyfelei számára. Az akvizíció várhatóan 2006 utolsó negyedévében zárul le.

0

Szigorodik a Windowsba épített eredetiség-ellenőrzés

2006. augusztus 10. 12:32

A jövőben szigorodni fog a Windowsok eredetiségét ellenőrző program és a felhasználóknak egyre sűrűbben kell majd bizonyítaniuk, hogy legális operációs rendszert használnak. A Microsoft a Vistába is beépíti az eszközt, valamint bevonja a programba a PC-gyártókat, rendszerintegrátorokat, internetkávézókat, és a kalózszoftverek egyéb lehetséges forrásait is.

0

Nyílt forrású grafikus meghajtót adott ki az Intel

2006. augusztus 10. 11:08

Nyílt forrású linuxos meghajtóprogramot adott ki az Intel a chipkészletbe integrált grafikus vezérlőihez. A kiadott driver az Intel integrált grafikus magot tartalmazó (965, 945, 915, 865, 855, 845, 830, 815, 810) chipkészletein biztosítja a 2D/3D gyorsítást. A meghajtóprogramok egy héttel a LinuxWorld konferencia és kiállítás jövő heti indulása előtt jelentek meg, szinte egyidőben a legújabb, 965 Express chipset-család megjelenésével.

0

A Maxtor elvitte a Seagate nyereségét

2006. augusztus 10. 09:22

Elillant a Seagate negyedéves nyeresége, a Maxtor felvásárlásával kapcsolatos költségek miatt a cég 98 százalékkal kisebb profitot könyvelhetett el mint egy évvel korábban. A vállalat előrejelzése szerint a merevlemezes meghajtók ára folyamatosan csökkenni fog, ahogy a gyártók versenyeznek egymással, a jelenlegi negyedévben az elemzői várakozásoknál ezért alacsonyabb bevételre számít a cég.

0

XML-alapú leírónyelv készül informatikai szolgáltatásokhoz

2006. augusztus 9. 12:34

A BEA Systems, a BMC Software, a Cisco, a Dell, az EMC, a HP, az IBM, az Intel, a Microsoft és a Sun Microsystems egy olyan új specifikáció tervezetét adták ki, amely egységes módot határoz meg a számítógépes hálózatok, alkalmazások, szerverek és más informatikai erőforrások XML nyelven történő leírásához és modellezéséhez. A specifikáció-tervezetet az együttműködésben résztvevő cégek az év hátralévő részében tervezik benyújtani valamelyik iparági szabványügyi szervezethez.

0

Új, kis- és középvállalati tárolóeszközt mutatott be az IBM

2006. augusztus 9. 11:51

Az IBM új tárolómegoldást mutatott be kis- és középvállalatoknak, a DS4200 Express maximális kapacitása 56 terabájt, de a 2 darab 500 gigabájtos SATA-II merevlemezzel szerelt belépőmodell már 11 ezer dollár körüli áron kapható. A Nagy Kék szerint a DS4200 Express számos olyan funkcióval rendelkezik (pl. VolumeCopy, MetroMirror) amelyeket az IBM felsőbb kategóriás rendszereitől örökölt, bár ezen szolgáltatásokért felárat kell fizetni.

0

Növekedő bevétel, de változatlan eredmény a Ciscónál

2006. augusztus 9. 10:14

Közzétette július 29-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévének eredményeit a Cisco Systems. A vállalat bevétele -- részben a Scientific-Atlanta felvásárlásának köszönhetően -- növekedett, nyeresége azonban szinte változatlan maradt a tavalyi negyedik negyedévhez képest.

0

Részvénycserés ügyletben egyesül a Brocade és a McData

2006. augusztus 9. 09:02

A Brocade Communications Systems tegnap bejelentette, hogy egy 713 millió dolláros részvénycserés ügylet keretén belül megveszi a McDatát. A megállapodás értelmében a Brocade 0,75 saját részvényt ad egy McData-papírért. A felvásárlást mindkét vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta, a hatóságok beleegyezése esetén a tranzakció legkésőbb 2007 januárjában zárulhat le. A hír nyomán a Brocade részvényei 17 százalékot vesztettek értékükből, elemzők szerint a tulajdonosok sokallták a McData-ért fizetett árat.

0

Bemutatták az Xboxhoz tervezett HD DVD-meghajtót

2006. augusztus 8. 13:01

A Los Angelesben zajló Entertainment Media Expo rendezvényen a Microsoft bemutatta az Xbox 360 konzolhoz tervezett külső HD DVD-meghajtóját, amely az ígéretek szerint az ünnepi szezonban kerül a boltokba. A Microsoft statisztikái szerint az Xbox 360 tulajdonosok többsége már rendelkezik nagyfelbontású tévével, a konzolhoz kapcsolható meghajtó segítségével pedig rögtön élvezhetik a HD DVD-n megjelent filmeket.

0

Nőtt a belföldi és külföldi sávszélesség a GTS Datanetnél

2006. augusztus 8. 11:47

Negyedmilliárd forint értékben bővítette és fejlesztette IP-gerinchálózatát a GTS Datanet, Magyarország egyik vezető alternatív távközlési vállalata. A cég az augusztus 5-én és 6-án hajnalban lezajlott hálózati karbantartása során a korábbi 3 Gbps sávszélességű BIX-kapcsolatát 10 Gbps sebességűre növelte, valamint üzembe helyezett egy szintén 10 Gbps-os tartalék kapcsolatot is. A belföldi sávszélesség mellett a nemzetközi sávszélességet 5 Gbps sávszélességűre bővítette a GTS Datanet.

0

AMD-alapú üzleti PC-t dob piacra a Lenovo

2006. augusztus 8. 11:30

Az otthoni felhasználóknak és kisvállalatoknak szánt, csak az USA-ban elérhető Lenovo 3000-es sorozat után a kínai vállalat bemutatta a ThinkCentre A60 termékcsaládot, amely az első olyan AMD-alapú PC-sorozat a cég kínálatában, amely világszerte elérhető. A közép- és nagyvállalatoknak szánt ThinkCentre A60 konfigurációk Athlon X2, Athlon 64 és Sempron processzorokkal egyaránt rendelhetők lesznek.

0

Megjelent a Panda Antivirus 2007

2006. augusztus 7. 15:51

A Panda Software piacra dobja az új Panda Antivirus 2007-et, amely a vállalat szerint nagyon kevés erőforrást köt le, futtatásához akár egy 150 MHz-es Pentium processzor és 64 megabájt memória is elég. Az új Panda Antivirus 2007-t otthoni felhasználóknak szánják: a szoftvert a gyártó szerint csak telepíteni kell, ezután a tulajdonos akár meg is feledkezhet róla.

0

Kétes dicsőség: a Nokiák a legkapósabbak a mobiltolvajok körében

2006. augusztus 7. 13:20

Egy több mint 100 ezer mobiltelefon-lopás adatai alapján készült brit kimutatás szerint a Nokák a legkelendőbbek a tolvajok körében. Nagy-Britanniában az utóbbi években annyira megnőtt a mobiltelefonnal kapcsolatos bűncselekmények száma, hogy a rendőrség külön ügyosztályt hozott létre a kezelésükre. A National Mobile Phone Crime Unit által kiadott statisztikákat a Loughborough Egyetem kriminológiai központjában elemezték.

0

IBM: 4-5 gigahertz között fog érkezni a Power6

2006. augusztus 7. 09:03

[CNET News/HWSW] Az IBM egyik magas rangú vezetője, Ross Mauri, aki a System p (korábban pSeries) szerverekért felelős igazgató, a CNET számára adott interjújában hivatalosan is megerősítette, hogy a Power6 chipek 4-5 gigahertzes órajelen fognak üzemelni.

0

Új, még veszedelmesebb változata bukkant fel a Commwarrior mobil vírusnak

2006. augusztus 4. 15:52

Az F-Secure új változatát észlelte a mobiltelefonokon terjedő Commwarrior vírusnak. A Commwarrior.Q a korábbiakhoz hasonlóan szintén Bluetooth-kapcsolaton és multimédiás üzenetekben terjed, megfertőzve a Symbian operációs rendszert futtató okostelefonokat és a beléjük helyezett memóriakártyákat.

0

Újabb autógyártók készítik fel járműveiket az iPod fogadására

2006. augusztus 4. 11:46

Az Apple három jelentős autógyártóval hozott tető alá megállapodást a napokban, amelynek értelmében a General Motors, a Ford és a Mazda is felkészíti járműveit az iPod fogadására. Az Apple már számos autógyártóval kötött ilyen szerződést, köztük az Audival, a BMW-vel, a Hondával, a Mercedessel, a Volvóval és a Volkswagennel.

0

Az informatikai eszközgazdákodás területén erősít az IBM

2006. augusztus 4. 10:30

Az IBM 740 millió dollárért felvásárolja az amerikai MRO Software-t, amely eszközgazdálkodésra szakosodott megoldásokat fejleszt elsősorban iparvállalatok számára, hogy nyomon követhessék például a szerszámaik, berendezéseik, járműveik állapotát. Az MRO két éve azonban megjelent az informatikai eszközgazdákodás területén is. Az IBM az MRO-t a Tivoli részlegbe olvasztja be, a cég technológiái a Tivoli termékvonalban fognak megjelenni.

0

Olcsóbb ADSL a Hungarotel szolgáltatási területén

2006. augusztus 3. 16:05

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa kihirdetette azokat az új, piaci árak változását tükröző, a kiskereskedelmi árakon alapuló nagykereskedelmi árakat, amelyektől azt várja, hogy tovább élénkítik a versenyt a Hungarotel szolgáltatási területén is a szélessávú internet-hozzáférések piacán.

0

Nyereséges negyedévet zárt a Lenovo

2006. augusztus 3. 14:53

Nyereséges negyedévet zárt a Lenovo, a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója, a kínai cég elsősorban a noteszgépeinek köszönheti a jó eredményeket. A vállalat azonban továbbra is nyögi az IBM személyi számítógépes divíziójának felvásárlásával kapcsolatos költségeket.

0

Frissült az Oracle Warehouse Builder 10g

2006. augusztus 3. 13:32

Az Oracle bejelentette az Oracle Warehouse Builder 10g adatbázis-tervező, illetve ETL (Extraction, Transformation and Load) eszköz második verzióját, amellyel az ügyfelek a tervezéstől kezdve a rendszerbeállításon át egészen a karbantartásig felügyelhetik az adatok és metaadatok teljes életciklusát. Az Oracle bejelentette az Oracle Warehouse Builder 10g 2-t tartalmazó új programcsomagokat is.

0

Három biztonsági rést javított vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramjában az Intel

2006. augusztus 3. 09:40

Az Intel frissítette a Centrino alkatrészcsaládban található vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramját és a mellékelt ProSet segédprogramot, ugyanis a korábbi változatban komoly biztonsági hiányosságot fedeztek fel. Az F-Secure és a Sans Internet Storm Center szerint a Centrino-felhasználók összesen háromféle módon voltak sebezhetők, a támadól a driver hibáját kihasználva behatolhattak a noteszgépekre és ott tetszőleges kódot tudtak futtatni, akár bizalmas adatokat eltulajdonítva.

0

Helymeghatározó modult dob piacra fotósoknak a Sony

2006. augusztus 2. 12:48

[Clubic.com] Megkönnyítheti a fotók rendszerezését a Sony speciális GPS-CS1 kiegészítője. A GPS-modul a CyberShot digitális fényképezőgépek által rögzített idő és dátumértékeket felhasználva akár azt is lehetővé teszi, hogy a Google Maps virtuális térképen elhelyezzük fotóink készítési helyét.

0

Elég kiforrott-e már a Xen a nagyvállalati használathoz?

2006. augusztus 2. 12:13

Meglepő kijelentésre ragadtatta magát a Red Hat egyik tisztségviselője, aki szerint a Xen virtualizációs platform még nem érett meg a nagyvállalati bevezetésre. A rivális Novell legújabb vállalati disztribúciójában, a SUSE Linux Enterprise Server 10-ben a Xen 3.0 az egyik legfontosabb újdonság, a cég szerint tehát a Xen elég kiforrott ahhoz, hogy nagyvállalatok is használják.

0

Elindult a Microsoft felújított blogszolgáltatása, a Windows Live Spaces

2006. augusztus 2. 11:46

A Microsoft útjára indította felújított MSN Spaces blogszolgáltatását, mely a Windows Live szolgáltatások körébe illeszkedve Windows Live Spaces néven érhető el a továbbiakban. Az új változatban néhány új szolgáltatást is bevezetett a redmondi óriás, mellyel az egyre népszerűbb közösségi oldalaknak, például a MySpaces-nek kíván ellenfelet állítani.

0

Öt Opteron-alapú szervert jelentett be az IBM

2006. augusztus 2. 10:23

Három évvel ezelőtt jelent meg az AMD Opteron és az IBM az elsők között állt az új szerverprocesszor mellé. Az együttműködés azonban inkább csak papíron létezett, a Nagy Kék kínálatában ugyanis csak elvétve szerepeltek Opteron-alapú kiszolgálók, azokat is inkább speciális feladatokra tervezték. A vállalat tegnap azonban végre bemutatta üzleti alkalmazások futtatására szánt opteronos System x szervereit.

0

Nem szűnik meg, csak karcsúsodik az E3

2006. augusztus 1. 14:08

[News.com/HWSW] Az Entertainment Software Association bejelentette, hogy a piaci változásokhoz igazodva átalakítja a videojáték-ipar legnagyobb seregszemléjének számító Electronic Entertainment Expo (E3) szakkiállítást. Az ESA hangsúlyozta, hogy a lépésre nem az érdeklődés lanyhulása vagy a veszteséges működés miatt van szükség, az E3 ugyanis évről évre több érdeklődőt vonz, az idei rendezvényen 60 ezer látogató tekintette meg a 400 kiállító standjait.

0

Az LG egyelőre még csak a Blu-ray-t támogatja

2006. augusztus 1. 12:30

[Xbit labs] Újabb terméktervet törölt az LG Electronics, és visszatért az eredeti kaptafához. A koreai gyártó közölte, hogy mégsem dobja piacra multiformátumú, azaz HD DVD és Blu-ray lemezek lejátszására egyaránt képes készülékét. A vállalat leporolta -- korábban szintén elvetett -- Blu-ray-lejátszója terveit, a később megjelenő készülékkel tehát egyelőre mégis a Sony táborát erősíti az LG.

0

Ősszel jöhet az Oracle saját, Red Hat-alapú Linux-disztribúciója

2006. augusztus 1. 10:23

Az Oracle a Red Hat Linux disztribútorává válhat, legalábbis erre utal Larry Ellisonnak, a szoftvergyártó elnök-vezérigazgatójának múlt heti nyilatkozata, amelyet a Forbes üzleti lapnak adott . Ellison már korábban is felvetette annak lehetőségét, hogy a vállalata felvásárolja valamelyik nagy Linux-disztribútort.

0

Az okostelefon az üzletember legjobb barátja

2006. augusztus 1. 09:31

Az In-Stat elemzőcég által elvégzett piackutatás szerint a legtöbben az okostelefonjukhoz ragaszkodnak a leginkább az üzleti életben, a készülékek fontossága felülmúlja mind a tenyérgépekét, mind a notebookokét. Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy a közeljövőben az okostelefonok automatikusan piacot vennének el más készülékektől, egyelőre inkább kiegészítik, mind leváltják azokat.