Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 11. 16:21

Órákra ADSL nélkül maradtak a T-Com területén élő előfizetők

Egy éjszakai karbantartás miatt a T-Com területén sokáig egyáltalán nem működött az ADSL-szolgáltatás -- tudta meg lapunk. Lapunk megkeresésére a Magyar Telekom sajtóosztályán elmondták, a T-Com területén ma hajnalban 5 és 7 óra között üzemszerű karbantartás történt, s ez időben rövid idejű ( 5-10 perces ) kimaradás volt az ADSL szolgáltatásban.

[HWSW] Egy éjszakai karbantartás miatt a T-Com területén sokáig egyáltalán nem működött az ADSL-szolgáltatás -- tudta meg lapunk. Lapunk megkeresésére a Magyar Telekom sajtóosztályán elmondták, "a T-Com területén ma hajnalban 5 és 7 óra között üzemszerű karbantartás történt, s ez időben rövid idejű ( 5-10 perces ) kimaradás volt az ADSL szolgáltatásban".

Másként vélekedik az egyik internetszolgáltató, az Externet vezetője. "A T-Com nem csupán pár perces leállásokkal járó karbantartást végzett, hanem kompletten lekapcsolta az internetszolgáltatókat szerdán hajnali 3 és 7 óra között. Egy konfigurációs hiba miatt több tízezer előfizetőnek csak délután 5 óra után állt helyre az internetkapcsolata, ezt a T-Com a tömeges hibabejelentések ellenére sem volt hajlandó elismerni" -- mondta lapunknak Pórffy András.

Bár a hazai internetforgalom jórésze már nem a Budapest Information Exchange-en (BIX) keresztül zajlik, az adatkicserélő központ grafikonján jól látható, hogy az internetszolgáltatás a T-Com által említett 5-10 perc helyett órákig nem volt elérhető: a T-Com irányából reggel fél 4-től negyed 7-ig szinte egyetlen bit sem érkezett a BIX-be, pedig az év derekán a T-Com és az Emitel területén több mint 400 ezer ADSL-előfizetést tartottak nyilván.


BIX forgalmi statisztika: a zöld sáv a T-Com irányából érkező adatokat jelenti

A HWSW fórumában is olvasható visszajelzések szerint a T-Com ráadásul egy hete nem képes új ADSL-kapcsolatokat kiépíteni, mivel hiánycikk az ehhez szükséges DSLAM eszköz, amely a telefonközpontba telepítve lehetővé teszi az ADSL-előfizetők összekapcsolását a gerinchálózattal.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról