Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 10. 15:06

Pontos az idő a T-Mobile előfizetőinek készülékén

Praktikus újdonsággal bővíti szolgáltatásait a T-Mobile: a szolgáltató hálózatán keresztül az időt és dátumot frissítő megoldás segítségével a mobiltelefonok mindig a pontos időt mutathatják majd.

[HWSW] Praktikus újdonsággal bővíti szolgáltatásait a T-Mobile: a szolgáltató hálózatán keresztül az időt és dátumot frissítő megoldás segítségével a mobiltelefonok mindig a pontos időt mutathatják majd.

A korszerű mobilhálózatok -- amennyiben az ügyfél ezt a készülékben engedélyezi -- képesek folyamatosan frissíteni a mobil óráját és a dátumot is. A T-Mobile új hálózati kijelzés és pontos idő (NITZ, Network Identity and Time Zone) funkciója a mobilkészülékeken a szolgáltatói név (T-Mobile H) kijelzése mellett a dátum és a pontos idő korrekcióját teszi lehetővé. A szolgáltatás az ország egész területén a T-Mobile teljes hálózatán elérhető. A szolgáltatás a NITZ funkciót támogató készülékekkel vehető igénybe, a készülék tulajdonosának mindössze be kell kapcsolnia a dátum/idő automatikus frissítési opciót. Ennek módja természetesen mobiltelefononként változik.

A garantált pontosság érdekében a T-Mobile minden kapcsolóközpontjának központi óráját naponta automatikusan ellenőrzi. Az óra szinkronizálása két darab GPS-alapú időszerverrel történik, ezeknek a GPS órajelekhez viszonyított pontossága 10 000 évenként 1 másodpercnyi eltéréssel szinte tökéletesnek mondható. A most bevezetett szolgáltatás a T-Mobile előfizetőkön kívül az országba érkező és a T-Mobile hálózatot választó vendégek számára is hasznos lehetőség a készülék órájának automatikus frissítésére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról