Szerző: Ady Krisztián

2006. október 25. 09:05

Tovább gyorsulnak az Apple MacBook Pro noteszgépek

Tovább gyorsulnak az Apple MacBook Pro noteszgépei: erősebb processzorral, több memóriával és 800 megabit/s-os sávszélességű FireWire porttal rendelkezik a frissen rendelhető három új modell. A továbbfejlesztett MacBook Prókban az Intel legerősebb mobil processzorai kaptak helyet, ezekben a noteszgépekben már Intel Core 2 Duo szív dobog.

[HWSW] Tovább gyorsulnak az Apple MacBook Pro noteszgépei: erősebb processzorral, több memóriával és 800 megabit/s-os sávszélességű FireWire porttal rendelkezik a frissen rendelhető három új modell. A továbbfejlesztett MacBook Prókban az Intel legerősebb mobil processzorai kaptak helyet, ezekben a noteszgépekben már Intel Core 2 Duo szív dobog.

A három új modellből két 15 hüvelykes és egy 17"-os kijelzővel szerelt, a legolcsóbb, 1999 dolláros ajánlott áron piacra kerülő változatban 2,16 GHz-es Intel Core 2 Duo processzor, 1 gigabájtnyi memória, 120 gigabájtos merevlemez, Superdrive multiformátumú DVD-író és 128 megabájt saját memóriával ellátott ATI Mobility Radeon X1600 videokártya található. A 2499 dollárba kerülő 15 hüvelykes modellben már 2,33 GHz-es processzor és 2 gigabájtnyi memória kapott helyet, illetve a videokártya memóriája itt 256 megabájtra emelkedett.

MacBook Pro

A 2799 dolláros, 17 hüvelykes modell ugyanazzal a 2,33 GHz-es processzorral és 2 gigabájtnyi memóriával rendelkezik, mint a nagyobbik 15 hüvelykes változat, de a merevlemez 160 gigabájt kapacitásúra nőtt a kijelző felbontásának növekedése mellett. Mindhárom modellben továbbra is integráltan megtalálható az iSight webkamera is. Az Apple szerint a Core 2 Duo processzorok kevesebbet fogyasztanak, ezért a 15 hüvelykes modellek akár 5 órányi üzemidővel is rendelkezhetnek -- ez azonban jelentősen függhet a számítógép használatától, az azon futó szoftverektől, fealdatoktól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról