Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Externetes azonosítókra pályázik a kamu nyereményjáték kitalálója

Bodnár Ádám, 2006. október 30. 13:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nyereményakcióval csábítja az Externet internetszolgáltató ügyfeleit egy hamisított levél, amely arra buzdítja a felhasználókat, hogy látogassanak meg egy ingyenes tárhelyszolgáltatónál hosztolt weboldalt, és ott adják meg felhasználói nevüket és jelszavukat. A nyerteseknek nagy sávszélességű PowerDSL csomagokat ígér a levél küldője.

hirdetés
[HWSW] Nyereményakcióval csábítja az Externet internetszolgáltató ügyfeleit egy hamisított levél, amely arra buzdítja a felhasználókat, hogy látogassanak meg egy ingyenes tárhelyszolgáltatónál hosztolt weboldalt, és ott adják meg felhasználói nevüket és jelszavukat. A "nyerteseknek" nagy sávszélességű PowerDSL csomagokat ígér a levél küldője.

"Szeretne 12, 24 vagy akár hihetetlen 36 Mbit/s sebességgel szörfözni az interneten? November 1. és 30. között hetente 3 db PowerDSL 12 Mbit/s, 2 db PowerDSL 24Mbit/s és 1db PowerDSL 36 Mbit/s adsl csomagot sorsolunk ki azok között az előfizetőink között, akik már legalább fél éve előfizetőink. A sorsoláson való részvételhez itt regisztrálhat az internethez való csatlakozáshoz használt felhasználói nevével és jelszavával" -- áll az e-mailben.

A csábító akciót azonban nem az internetszolgáltató szervezte, valaki vagy valakik a felhasználói nevekre és jelszavakra utaznak csupán. "Az Externet ilyen akciót nem indított. Valószínűleg valaki így próbál hozzájutni az Externet előfizetők-ADSL hozzáféréséhez. Amennyiben bárki ilyen tartalmú levelet kapna, ne adja meg ADSL felhasználónevét és jelszavát!" -- nyilatkozta Pórffy András, a mintegy 20 ezer ADSL-ügyféllel rendelkező Externet ügyvezetője.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!