:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 24. 11:33

Boltokban a Nokia új multimédiás mobiltelefonjai

A Nokia bejelentette az N73 és N93 multimédiás mobiltelefonok elérhetőségét. A finn vállalat még áprilisban mutatta be ezeket a készülékeket a nagyközönségnek, azonban csak mostantól lehet megvásárolni őket.

[HWSW] A Nokia bejelentette az N73 és N93 multimédiás mobiltelefonok elérhetőségét. A finn vállalat még áprilisban mutatta be ezeket a készülékeket a nagyközönségnek, azonban csak mostantól lehet megvásárolni őket.

A Nokia N73 és N93 egyaránt Series 60 platformot futtató okostelefonok, mindkét készüléket 2,4 hüvelykes, 240x320 pixeles kijelzővel szerelték fel. Mindkét készülék autófókuszos, 3,2 megapixeles Carl Zeiss optikával rendelkezik, melyeket valódi mechanikus zárszerkezet és integrált vaku egészít ki. Az elkészített képeket a Flickr-rel kötött megállapodás értelmében azonnal közzétehetjük az interneten, a közkedvelt online szolgáltatás keretében.

Az N92-höz erősen hasonlító N93 harmadik generációs okostelefon 50 megabájtnyi beépített memóriával, 802.11b/g szabványú Wi-Fi-vezérlővel, tévékimenettel, Universal PnP-támogatással is büszkélkedhet, beépített kamerája 30 kép/másodperces MPEG4 videó készítését is lehetővé teszi. Az N73 és az N93 egyaránt miniSD memóriakártyával bővíthető, mindkét készülékben a szériafelszereltség részét képezi a Bluetooth 2.0 vezérlő és az FM-rádió, valamint az MP3 és AAC formátumú zenefájlok megszólaltatására képes lejátszó.

A Nokia tájékoztatása szerint az N73 háromféle színben (ezüst/lila, fehér/piros, fehér/barna) kapható a boltoktban 400 eurós (~110 ezer forintos) ajánlott nettó kiskereskedelmi áron. Az N93 ennél többet kóstál, 550 eurót (~153 ezer forintot) kell érte fizetni. Mint azt a Nokia hazai leányvállalatától megtudtuk, a készülékek heteken belül a magyar piacon is elérhetők lesznek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.