Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 24. 11:33

Boltokban a Nokia új multimédiás mobiltelefonjai

A Nokia bejelentette az N73 és N93 multimédiás mobiltelefonok elérhetőségét. A finn vállalat még áprilisban mutatta be ezeket a készülékeket a nagyközönségnek, azonban csak mostantól lehet megvásárolni őket.

HIRDETÉS

[HWSW] A Nokia bejelentette az N73 és N93 multimédiás mobiltelefonok elérhetőségét. A finn vállalat még áprilisban mutatta be ezeket a készülékeket a nagyközönségnek, azonban csak mostantól lehet megvásárolni őket.

A Nokia N73 és N93 egyaránt Series 60 platformot futtató okostelefonok, mindkét készüléket 2,4 hüvelykes, 240x320 pixeles kijelzővel szerelték fel. Mindkét készülék autófókuszos, 3,2 megapixeles Carl Zeiss optikával rendelkezik, melyeket valódi mechanikus zárszerkezet és integrált vaku egészít ki. Az elkészített képeket a Flickr-rel kötött megállapodás értelmében azonnal közzétehetjük az interneten, a közkedvelt online szolgáltatás keretében.

Az N92-höz erősen hasonlító N93 harmadik generációs okostelefon 50 megabájtnyi beépített memóriával, 802.11b/g szabványú Wi-Fi-vezérlővel, tévékimenettel, Universal PnP-támogatással is büszkélkedhet, beépített kamerája 30 kép/másodperces MPEG4 videó készítését is lehetővé teszi. Az N73 és az N93 egyaránt miniSD memóriakártyával bővíthető, mindkét készülékben a szériafelszereltség részét képezi a Bluetooth 2.0 vezérlő és az FM-rádió, valamint az MP3 és AAC formátumú zenefájlok megszólaltatására képes lejátszó.

A Nokia tájékoztatása szerint az N73 háromféle színben (ezüst/lila, fehér/piros, fehér/barna) kapható a boltoktban 400 eurós (~110 ezer forintos) ajánlott nettó kiskereskedelmi áron. Az N93 ennél többet kóstál, 550 eurót (~153 ezer forintot) kell érte fizetni. Mint azt a Nokia hazai leányvállalatától megtudtuk, a készülékek heteken belül a magyar piacon is elérhetők lesznek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 02:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.