Szerző: Ady Krisztián

2006. július 27. 12:27

A fényképezőgép, melyben nem csalódhatsz: érkezik a Nikon D80

[Clubic.com] Lassan csepegteti a részleteket új digitális tükörreflexes fényképezőgépéről a Nikon: a hangzatos a kamera, melyben nem csalódhatsz szlogen mögé rejtett új jövevény a Nikon globális weboldala szerint 13 nap múlva lát majd napvilágot. A 10,2 megapixeles képérzékelővel ellátott Nikon D80 modellszámozása alapján inkább a belépő szintet képviselő D50 és D70-hez áll majd közelebb.

[Clubic.com] Lassan csepegteti a részleteket új digitális tükörreflexes fényképezőgépéről a Nikon: a hangzatos "a kamera, melyben nem csalódhatsz" szlogen mögé rejtett új jövevény a Nikon globális weboldala szerint 13 nap múlva lát majd napvilágot. A 10,2 megapixeles képérzékelővel ellátott Nikon D80 modellszámozása alapján inkább a belépő szintet képviselő D50 és D70-hez áll majd közelebb.

A készülékről ezen túl, illetve a "több erőn", a "jobb kezelésen" és a sokoldalúbb felhasználhatóságon kívül semmit sem árul el jelenleg a Nikon. A 10,2 megapixeles modell elsősorban a Sony Alpha 100, a Pentax K100 és a képstabilizált K100D kameráival, illetve más belépő szintű, de maximálisan 8 megapixeles felbontású digitális tükörreflexes kamerákkal száll majd harcba a felhasználók kegyeiért.

Nikon D80
Ez lesz a Nikon D80

A visszaszámlálás alapján augusztus 9-én tudhatunk meg minden fontos részletet a Nikon D80-ról, többek között azt is, hogy pontosan mennyibe kerül majd a komolyabb berendezésre vágyó amatőröknek kínált digitális fényképezőgép, illetve milyen kitekben (kedvezőbb árú váz + objektív kombinációkban) lesz majd elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról