Szerző: Ady Krisztián

2006. július 27. 14:14

Finnországban teszteli a Wi-Fi-n keresztüli mobiltelefonálást a Nokia

A Nokia megkezdte első publikus Unlicensed Mobile Access (UMA) tesztjét Finnországban, Ouluban. A két hónapig tartó tesztelés során valódi, kereskedelmi körülmények között próbálhatják ki a mobilhálózatok és a Wi-Fi-s hang-a-hálón szolgáltatás átjárhatóságát, együttműködését. A tesztben tizenöt család vesz részt, melyek tagjai a Nokia UMA-kompatibilis, azaz WLAN-vezérlővel ellátott 6136-os mobilkészülékét használják.

HIRDETÉS

[HWSW] A Nokia megkezdte első publikus Unlicensed Mobile Access (UMA) tesztjét Finnországban, Ouluban. A két hónapig tartó tesztelés során valódi, kereskedelmi körülmények között próbálhatják ki a mobilhálózatok és a Wi-Fi-s "hang-a-hálón" szolgáltatás átjárhatóságát, együttműködését. A tesztben tizenöt család vesz részt, melyek tagjai a Nokia UMA-kompatibilis, azaz WLAN-vezérlővel ellátott 6136-os mobilkészülékét használják.

A Nokia 6136-os készüléke az első olyan mobiltelefonok egyike, melyet vezeték nélküli hálózati vezérlővel és UMA-képességgel ruháztak fel. A készülék képes a hívás megszakadása nélkül váltani a vezeték nélküli VoIP-hálózat és a GSM mobilhálózat között. Az UMA-kompatibilis mobilokkal egyetlen készülékben használhatjuk ki a két technológia előnyeit, ahol ez lehetséges, az olcsóbb, vagy akár teljesen ingyenes hívást kínáló, fix telepítésű WLAN-hálózaton folytathatjuk a telefonálást a drágább mobilhálózat helyett.

Nokia 6136
Az UMA-kompatibilis Nokia 6136

A pilot projekt a Nokia, a DNA/Finnet csoport és Oulu város együttműködése eredményeként jöhetett létre. A finn város tavalyi "Pan Oulu" projektje ingyenes WLAN-hozzáférési pontokkal, hotspotokkal látta el a várost, melyet a városlakók bármikor ingyen használhatnak. Ezek a hotspotokkal lefedett városrészek ideális terepet nyújtanak a Nokia számára az UMA technológia tesztelésére is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.