Szerző: Ady Krisztián

2006. július 5. 11:30

Villámgyors mobil internet már több mint féltucatnyi városban

Újabb városokban indult el a T-Mobile legfejlettebb mobiltechnológián nyújtott, harmadik generációs hálózatra alapozott HSDPA mobil internetszolgáltatása. A villámgyors elérést biztosító kereskedelmi szolgáltatást Budapest, Debrecen, Pécs, Győr és Szeged mellett már a Balaton mellett, azaz Balatonfüreden, Siófokon és Balatonalmádiban is el lehet érni.

[HWSW] Újabb városokban indult el a T-Mobile legfejlettebb mobiltechnológián nyújtott, harmadik generációs hálózatra alapozott HSDPA mobil internetszolgáltatása. A villámgyors elérést biztosító kereskedelmi szolgáltatást Budapest, Debrecen, Pécs, Győr és Szeged mellett már a Balaton mellett, azaz Balatonfüreden, Siófokon és Balatonalmádiban is el lehet érni.

A T-Mobile nyolc városra kiterjedő jelenlegi hálózata a piacon lévő eszközökkel maximálisan 1,5 megabit/s-os letöltési sebességet kínál, de a szolgáltató június közepén közölte, hogy hálózata már a HSDPA következő generációjával elérhető 3 megabit/s-os letöltési sebességére is készen áll. A harmadik generációs szolgáltatásba az év folyamán újonnan bekapcsolódó településeken a HSDPA adatátvitel is elérhető lesz.

Már a Balaton mellett is

A szolgáltatást a társaság előfizetői a T-Mobile-nál kapható compact HSDPA kártyatelefonnal vehetik igénybe az első HSDPA-képes mobiltelefonok megjelenéséig, amelyet akciósan, az 1 gigabájtnyi letöltést nyújtó Net 1000 csomag előfizetése esetén 0 forintért vásárolhatnak meg. A mobil szélessávú (3G/HSDPA) eszközök köre hamarosan további újdonságokkal bővül, a közeljövőben forgalomba kerül a Samsung Z560, a T-Mobile MDA Vario II, továbbá az asztali számítógépekhez USB portra csatlakoztatható kisméretű HSDPA modem is.

A T-Mobile a következő 2 évben 3G/HSDPA mobil szélessávú hálózatán az elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, a tervek szerint 10 Mbps-ra növeli, emellett a feltöltési sebesség is elérheti majd a 2 Mbps-ot.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:33

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.