Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 10. 15:41

Érkezik a Firefox 2.0 első bétája

Kedden jelenik meg a Firefox 2.0 első bétaváltozata, de a szemfüles felhasználók már most is letölthetnek egy előzetest ( Beta 1 Release Candidate 1 ) a fejlesztő honlapjáról, ez azonban még szigorúan tesztváltozat, bár funkcionalitásában megegyezik a holnap érkező hivatalos bétával.

HIRDETÉS

[HWSW] Kedden jelenik meg a Firefox 2.0 első bétaváltozata, de a szemfüles felhasználók már most is letölthetnek egy előzetest (Beta 1 Release Candidate 1) a fejlesztő honlapjáról, ez azonban még szigorúan tesztváltozat, bár funkcionalitásában megegyezik a holnap érkező hivatalos bétával.

A verziószámban az ugrás nagy, de akik az Internet Explorer 6 és 7 közötti óriási változásra számít itt is, annak csalódnia kell, a Firefox 2.0 pont ugyanúgy néz ki, mint elődje. A belbecsben azonban számtalan apró finomság érhető tetten, ezek között a legfontosabb az adathalász támadásokat (phishing) megelőző szűrő, illetve az integrált helyesírás-ellenőrző. Jelentősen továbbfejlesztették a fülek (tabs) kezelését, most már lehetőség van a "bezárás" művelet visszavonására, ha valaki véletlenül rosszul kattintott volna. A Firefox 2.0-ba bekerült egy integrált RSS-olvasó is.

Különféle bővítmények jelenlegi kezelése miatt sok kritika érte a Mozillát, mivel a Firefox 1.x változatai bármilyen kiegészítőt betöltenek, akkor is, ha ellenőrizhetetlen forrásból származnak. A 2.0 legnagyobb újítása, hogy akár központilag, a Mozilla utasítására kerülhetnek leállításra és tiltólistára olyan bővítmények, amelyeket adatbiztonsági szempontból aggályosnak tartanak majd a fejlesztők. Fontos tudni, hogy a Firefox 1.x bővítményeinek jelentős része nem működik a "Bon Echo" kódnevű Firefox 2.0-n.

Webfejlesztők számára a Firefox 2.0-ból elérhető egy "portable" változat is, amely képes párhuzamosan működni a Firefox 1.x változataival is, anélkül, hogy felülírná a régi verziót, illetve módosítaná annak beállításait.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 14:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.