Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 7. 14:35

Kétévente megkétszereződik az ismert számítógépes kártevők száma

Moore törvénye, amely szerint az egy lapkára integrálható tranzisztorok száma nagyjából kétévente megduplázódik, egy ideje a vírusírásban is érvényesnek tűnik: a McAfee Avert Labs immár 200 ezer különféle számítógépes kártevőről tud és a vállalat szerint a vírusok, férgek, trójai programok és más fenyegetések száma két év múlva eléri a 400 ezret. A 100 ezredik kártevőt két évvel ezelőtt regiszitrálta az adatbázisában a McAfee, vagyis az ismert károkozók száma is nagyjából kétévente duplázódik.

[HWSW] Moore törvénye, amely szerint az egy lapkára integrálható tranzisztorok száma nagyjából kétévente megduplázódik, egy ideje a vírusírásban is érvényesnek tűnik: a McAfee Avert Labs immár 200 ezer különféle számítógépes kártevőről tud és a vállalat szerint a vírusok, férgek, trójai programok és más fenyegetések száma két év múlva eléri a 400 ezret. A 100 ezredik kártevőt két évvel ezelőtt regiszitrálta az adatbázisában a McAfee, vagyis az ismert károkozók száma is nagyjából kétévente duplázódik.

"Figyelemreméltó, hogy 18 évre volt szükség ahhoz, hogy adatbázisunk elérje a százezredik rosszindulatú fenyegetést, azután csupán két év alatt megkétszereződött ezek száma" -- mondja Stuart McClure, a McAfee kutatás és fenyegetések globális részlegének vezető elnökhelyettese. "Bár a biztonsággal kapcsolatos tudatosság növekszik, a hackerek és a rosszindulatú kódok alkotói minden korábbinál gyorsabban állítják elő a fenyegetéseket, napi szinten körülbelül 200 százalékkal többet mint két évvel ezelőtt."

A McAfee 27340 új fenyegetést vett fel adatbázisába 2004-ben, tavaly már 56880-at regisztrált, míg az idei évben eddig 32 ezret. A vállalat becslései szerint 2006-ban összesen mintegy 60 ezer új kártékony kóddal gyarapodik majd az adatbázisa. Az új fenyegetések között továbbra is a botok állnak az első helyen, de szorosan felzárkóztak mögéjük az exploit-ok és a letöltő programok. A 2004-ben a fenyegetések nagy százalékát kitevő, e-mailben terjedő kártevőkből egyre kevesebb újjal találkozni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 10:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.