Szerző: Ady Krisztián

2006. július 21. 10:27

DVD-re és merevlemezre rögzítenek a Sony új HD-kamkorderei

[News.com] A Sony két újabb nagyfelbontású videók készítésére alkalmas kamkorderrel, kézi videorögzítővel bővíti kínálatát. Az eddig megjelent, kazettára rögzítő HDR-HC3 modelljéből alkotott katalógust egy DVD-lemezre és egy merevlemezre dolgozó változattal egészíti ki. A két új HD-kamkorder az első HD-felvevő lesz a DVD-s és merevlemezes kamkorderek között.

HIRDETÉS

[News.com] A Sony két újabb nagyfelbontású videók készítésére alkalmas kamkorderrel, kézi videorögzítővel bővíti kínálatát. Az eddig megjelent, kazettára rögzítő HDR-HC3 modelljéből alkotott "katalógust" egy DVD-lemezre és egy merevlemezre dolgozó változattal egészíti ki. A két új HD-kamkorder az első HD-felvevő lesz a DVD-s és merevlemezes kamkorderek között.

Az egyre növekvő számú HD-televíziók természetes igényt keltenek a jobb minőségű, a nagy felbontású kijelzők maximális képességeit kihasználni képes felvevőberendezések iránt. A felhasználók nem csak a HD DVD és Blu-ray lemezeken érkező mozifilmeknél szeretnék élvezni a nagyobb felbontásból adódó jobb képminőséget, hanem otthoni felvételeiket is szeretnék ilyen minőségben viszontlátni. A Sony két új kamerája MPEG4/H.264 tömörítéssel rögzíti a felvételeket, 1080 váltottsoros, vagy 720 soros progresszív üzemmóddal.

A Sony 8 cm-es DVD-re rögzítő HD-kamerája szeptember 10-től lesz kapható Japánban, körülbelül 1450 dolláros, mai árfolyamon számítva ~315 ezer fporintos áron. A 30 gigabájtos beépített merevlemezzel rendelkező változat egy hónappal később kerül piacra, körülbelül 334 ezer forintnak megfelelő japán jenért. A japán megjelenést követően rövid időn belül Észak-Amerikában és Európában is kaphatók lesznek az új kamkorderek.

Sony HDR
HDR-HC3 HDV 1080i Handycam Camcorder - DV-kazettára rögzít

A DVD-lemezes és merevlemezes rögzítők előnye a kazettás megoldással szemben elsősorban a közvetlen elérés és az azonnali, egyszerű szerkesztési lehetőség. A felvételek a szalag tekercselése nélkül visszajátszhatók, megvághatók és újraírható DVD-lemez, illetve merevlemez esetén felül is írhatók. A Sony az első hónapban 30 ezer DVD-s és 20 ezer merevlemezes kamkorder eladására számít Japánban.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.