Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Magánpraxissal erősíti a Business One-t az SAP

Bodnár Ádám, 2006. július 11. 15:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az SAP felvásárolta a magánkézben levő Praxis Software Solutions vállalatot, amely e-kereskedelmi megoldásokat fejleszt. A Praxis megoldásai jelenleg is az SAP kis- és középvállalatoknak szánt megoldását, a Business One-t egészítik ki, a jövőben pedig integrálva lesznek ebbe a termékbe. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

hirdetés
[HWSW] Az SAP felvásárolta a magánkézben levő Praxis Software Solutions vállalatot, amely e-kereskedelmi megoldásokat fejleszt. A Praxis megoldásai jelenleg is az SAP kis- és középvállalatoknak szánt megoldását, a Business One-t egészítik ki, a jövőben pedig integrálva lesznek ebbe a termékbe. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Praxis két legfontosabb megoldása a NetPoint Commerce és a NetPoint Focus. Előbbi egy e-kereskedelmi csomag, amely B2B és B2C környezetben egyaránt alkalmazható, az árazással és készletezéssel kapcsolatos adatokat az SAP Business One-ból emeli át, utóbbi pedig a Business One ügyfélkapcsolati funkcióit egészíti ki.

Elemzők szerint az akvizíció révén megszerzett know-how inkább a meglevő SAP-ügyfelek megtartására lehet jó, mint újak szerzésére. A Praxis megoldása vonzó lehet a meglevő Business One ügyfelek számára, azonban rajtuk kívül valószínűtlen hogy másnak a figyelmét is felkeltené. Az SAP és a Praxis régóta szoros partneri kapcsolatban álltak, a két cégnek mintegy 100 közös felhasználója van.

Az SAP 2004 óta kínálja a magyar felhasználóknak a Business One-t, amely a magyar jogrendszerhez igazítva és lokalizálva érhető el. Az SAP szerint a Business One a versenytárs megoldásoknál több szolgáltatást kínál versenyképes áron. Egy ötfelhasználós rendszer -- kiépítéstől függően -- mintegy 2,5-3 millió forintért vásárolható meg.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.