Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 20. 12:48

Töretlen a Motorola RAZR sikere

Szerdán nyilvánosságra hozta negyedéves eredményeit a Motorola, a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója a RAZR iránti keresletnek köszönhetően kiváló adatokról számolhatott be.

[HWSW] Szerdán nyilvánosságra hozta negyedéves eredményeit a Motorola, a világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója a RAZR iránti keresletnek köszönhetően kiváló adatokról számolhatott be.

Az amerikai cég bevétele 29 százalékkal 10,88 milliárd dolláros rekordszintre nőtt, messze túlszárnyalva az elemzők 10,3 milliárdos előrejelzését, a nyereség pedig 48 százalékkal 1,38 milliárdra erősödött, bár ezt részben egyszeri tételek okozták. A részvényenkénti eredmény 55 centre rúgott, azonban ebből 21 centet tettek ki az egyszeri tételek, többek között adójóváírások, valamint egy jogi ügy lezárásaként kapott kártérítés.

A mobiltelefon-üzletág bevétele 46 százalékkal nőtt, miközben az üzemi eredménye 62 százalékkal ugrott meg. A második negyedév alatt 51,9 millió mobiltelefont adott el, ezzel saját becslései szerint az első negyedéves 21 százalékról 22 százalékra növelte piaci részesedését. Hogy a RAZR és leszármazottai mekkora sikertermékek, azt jól mutatja hogy a telefon 2004-es premierje óta már 50 millió példányt adott el belőle a cég.


A Dolce & Gabbana által tervezett egyedi RAZR

Ed Zander elnök-vezérigazgató szerint a RAZR sikertörténete csak most kezdődik, a vállalat a jövő héten újabb modellekkel bővíti a termékcsaládot. A jelenlegi negyedévben a szupervékony Q okostelefontól várja az áttörést a Motorola, Zander szerint a bemutatását követő egy hónapban már több mint 150 ezer fogyott a készülékből. A harmadik negyedévben a Motorola 10,9 és 11,1 milliárd dollár közötti bevételt vár, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 20-23 százalékos növekedést jelentene.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról