Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 12. 15:03

Könnyebb laptop és gyorsabb internet helyett takarékosabb autókra és nagyobb tévékre vágynak a magyarok

A távolról vezérelhető, intelligens háztartások iránti igény megelőzi a számítástechnikával, illetve az internettel kapcsolatos fejlesztési elvárásokat, de a legtöbben inkább kisebb fogyasztású autókat szeretnének -- derül ki a Szonda-Ipsos reprezentatív infokommunikációs felméréséből.

HIRDETÉS

[HWSW] A távolról vezérelhető, intelligens háztartások iránti igény megelőzi a számítástechnikával, illetve az internettel kapcsolatos fejlesztési elvárásokat, de a legtöbben inkább kisebb fogyasztású autókat szeretnének -- derül ki a Szonda-Ipsos reprezentatív infokommunikációs felméréséből.

A piackutató cég arra keresett választ, hogy kilenc előre meghatározott fejlesztési terület közül Magyarországon melyek a legnépszerűbbek. A kutatás az alacsonyabb fogyasztású autó mellett a televíziózással, telefonálással és internetezéssel kapcsolatos fejlesztésekről is kérdezte a 18 évesnél idősebbek véleményét. A kisebb fogyasztású autók mellett a televíziózással kapcsolatos fejlesztések a leginkább vonzók a magyarok számára: a válaszadók a nagyobb képernyős tévékészülékek, illetve a több tévécsatorna iránt mutattak leginkább érdeklődést.

A kutatás egyik legmeglepőbb eredménye, hogy a távolról vezérelhető, intelligens háztartások iránti igény megelőzi a számítástechnikával, illetve az internettel kapcsolatos fejlesztéseket is. A választások sorrendjéből az is látható, hogy a válaszadók a műszaki innovációk közül inkább a konkrétabb, kézelfoghatóbb előnyökkel járó fejlesztéseket, például a videotelefont részesítik előnyben. Ezzel szemben a kevésbé megfogható fejlesztések, például a gyorsabb számítógép és az internet kisebb vonzerőt jelentenek.

Természetesen a PC-felhasználók által adott válaszok esetében inkább előtérbe kerültek a számítástechnika kínálta lehetőségek, ebben a körben hatszor többen preferálják az idevonatkozó innovációkat, a nagyobb teljesítményű számítógépet, a gyorsabb internetet, vagy a könnyebb laptopot. A kutatásból az is kiderül, hogy a számítógépet használók az átlagnál is környezettudatosabbak, ezt mutatja, hogy körükben 63 százalékos támogatottságot kapott a kisebb fogyasztású autó.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.