Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 14. 09:42:44

Csalódást okozott befektetőinek az SAP

Csalódást okoztak az SAP negyedéves eredményei, a német szoftvergyártó sem az új licencbevételek, sem bevétel, sem pedig nyereség tekintetében nem érte el az elemzői várakozásokat. Bár a cég közölte, hogy éves kilátásai változatlanok, a bejelentés után az SAP részvényei 6,8 százalékot vesztettek értékükből a frankfurti tőzsdén, ezzel a szoftvervállalat volt a nap legnagyobb vesztese.

[HWSW] Csalódást okoztak az SAP negyedéves eredményei, a német szoftvergyártó sem az új licencbevételek, sem bevétel, sem pedig nyereség tekintetében nem érte el az elemzői várakozásokat. Bár a cég közölte, hogy éves kilátásai változatlanok, a bejelentés után az SAP részvényei 6,8 százalékot vesztettek értékükből a frankfurti tőzsdén, ezzel a szoftvervállalat volt a nap legnagyobb vesztese.

Az SAP negyedéves bevétele 9 százalékkal 2,2 milliárd euróra nőtt, elmaradva az elemzők 2,283 milliárdos átlagos előrejelzésétől. Az üzemi eredmény 558 millió eurót tett ki, amely ugyan 13 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakának szintjénél, de kevesebb mint az elemzők által várt 567 millió euró. Az új szoftverlicenc-eladások 8 százalékkal 621 millió euróra nőttek, amely nem érte el a Reuters Estimates által megkérdezett szakértők 675 milliós prognózisát.

Az SAP becslései szerint az Egyesült Államokban az új licenceladások 16 százalékkal 201 millió euróra nőttek, az EMEA régióban az eladások bővülése azonban csak 3 százalékos volt, az Ázsiai térségben pedig egyáltalán nem változtak, noha az előző negyedévben még 12 százalékos növekedést ért el itt az SAP. A német vállalat nem részletezte a kiábrándító távol-keleti teljesítményének okait.

Miután az Oracle 27 százalékos bevétel-növekedéssel zárta legutóbbi pénzügyi negyedévét, elemzők arra számítottak hogy az SAP is a legnagyobb riválisához hasonlóan erős eredményekről számol be, azonban csalódniuk kellett. Henning Kagermann elnök-vezérigazgató szerint azonban aggodalomra semmi ok, a vállalat továbbra is jó úton halad afelé hogy elérje éves pénzügyi célkitűzéseit.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 21:14

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.