Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 26. 13:01

Az amerikaiak 41 százaléka nyaralni is viszi notebookját

Tíz év alatt megduplázódott azok száma, akik nyaralás közben is dolgoznak -- derül ki egy irodai bútorokat gyártó amerikai cég megbízásából az Opinion Research által készített felméréséből. Egy 1995-ben elvégzett kutatás azt találta, hogy az emberek 23 százaléka szokott vakáció idején is dolgozni, ma már az arány 43 százalékra emelkedett. A felmérésből az is kiderült, hogy az amerikaiaknak csak 61 százaléka veszi ki egy adott évben az összes rendelkezésre álló szabadságát.

HIRDETÉS

[HWSW] Tíz év alatt megduplázódott azok száma, akik nyaralás közben is dolgoznak -- derül ki egy irodai bútorokat gyártó amerikai cég megbízásából az Opinion Research által készített felméréséből. Egy 1995-ben elvégzett kutatás azt találta, hogy az emberek 23 százaléka szokott vakáció idején is dolgozni, ma már az arány 43 százalékra emelkedett. A felmérésből az is kiderült, hogy az amerikaiaknak csak 61 százaléka veszi ki egy adott évben az összes rendelkezésre álló szabadságát.

A közel 700 személy bevonásával készített telefonos felmérésből kiderült, az utolsó nyaralásuk alkalmával is dolgozók háromnegyede a vakáció alatt informatikai és kommunikációs eszközöket vet be annak érdekében, hogy elvégezze munkáját. A megkérdezettek 41 százaléka a noteszgépét használja legtöbbet a vakáción, csak ezt követi az mobiltelefon, valamint az e-mailek küldésére és fogadására alkalmas mobil, a Blackberry. 1995-ben még a mobiltelefon, a személyi hívó és a fax voltak a legnépszerűbbek.

A válaszadók legtöbbje azért végez munkát a nyaralás alatt is, mert szorítja valamiféle határidő, esetleg annyira elkötelezett a munkája iránt, hpgy ilyenkor sem tud leállni, 10 százalék viszont azt állította, egyszerűen nem tud kikapcsolódni, amíg a munkahelyi feladatai nincsenek elintézve. A megkérdezettek negyede a nyaralás ideje alatt is legalább napi 3-4 órát dolgozik.

Szakértők szerint az eredmények nem jelentik azt, hogy az emberek az idők során keményebben kezdtek dolgozni, az olyan készülékek, mint a mobiltelefon vagy a notebook azonban lehetőséget biztosítanak a számukra hogy akkor is elérhetők maradjanak, amikor nyaralnak, vagy akár megnyújtsák a vakáció idejét, így aztán egyre gyakoribbak lehetnek például a családdal töltött hosszú hétvégék.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.