Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Végre Windowson is fut az Adobe profi fotósoknak szánt képszerkesztője, a Lightroom

Bodnár Ádám, 2006. július 19. 12:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Adobe kedden kiadta a profi fotósoknak szánt Lightroom képszerkesztő első windowsos bétaváltozatát , a szoftver eddig csak Apple Mac gépekre volt elérhető. Bár az Adobe népszerű képszerkesztője, a mindenki által ismert Photoshop egy modul segítségével képes a digitális kamerák nyers képformátumaival dolgozni, a Lightoomot eleve erre tervezték.

hirdetés
[HWSW] Az Adobe kedden kiadta a profi fotósoknak szánt Lightroom képszerkesztő első windowsos bétaváltozatát, a szoftver eddig csak Apple Mac gépekre volt elérhető. Bár az Adobe népszerű képszerkesztője, a mindenki által ismert Photoshop egy modul segítségével képes a digitális kamerák "nyers" képformátumaival dolgozni, a Lightoomot eleve erre tervezték.

Noha a Lightroomnak és a Photoshopnak vannak azonos funkciói, a két szoftver nem egymás vetélytársa, inkább kiegészítője: a Lightroommal "előhívott" képek a Photoshopban tovább szerkeszthetők, feldolgozhatók. A szoftvervállalat láthatóan igyekszik elnyerni a profi fotósok kegyeit, júniusban például megvásárolta a dán Pixmantec cégetk, amelynek RawShooter nevű szoftvere szintén a nyers képek feldolgozását segíti. Az Adobe ígérete szerint a RawShooter technológiát be fogják építeni a Lightroomba is.

A végre Windowson is futó Lightroom harmadik bétája ingyen letölthetpő az Adobe weboldaláról, a vállalat szerint a futtatásához Windows XP SP2 operációs rendszer és legalább 1 gigabájtos szabad területtel rendelkező merevlemez, valamint 768 megabájt memória szükséges.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!