Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Intel visszavág

Bodnár Ádám, 2006. július 11. 09:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel visszavette a vezető pozíciót az AMD-től az amerikai kiskereskedelmi PC-piacon. Májusban az amerikai boltokban értékesített PC-knek még 57,4 százaléka tartalmazott AMD processzort, júniusra azonban már csak 48,5 százaléka, eközben az Intel részesedése 42,2 százalékról 51,2 százalékra ugrott -- derül ki a Current Analysis által nyilvánosságra hozott adatokból.

hirdetés
[HWSW] Az Intel visszavette a vezető pozíciót az AMD-től az amerikai kiskereskedelmi PC-piacon. Májusban az amerikai boltokban értékesített PC-knek még 57,4 százaléka tartalmazott AMD processzort, júniusra azonban már csak 48,5 százaléka, eközben az Intel részesedése 42,2 százalékról 51,2 százalékra ugrott -- derül ki a Current Analysis által nyilvánosságra hozott adatokból.

Sam Bhavnani, a Current Analysis kutatási igazgatója szerint az Intel sikere az olcsó noteszgépek iránti kereslet fellendülésének köszönhető. A Toshiba júniusban igen kedvező ajánlatokkal állt elő az amerikai piacon, hogy részesedést hódítson el a HP-tól és a vevők ráharaptak a Celeron M processzoros gépekre. Májusban a kiskereskedelemben értékesített notebookoknak 57,3 százalékában volt Intel processzor, júniusban azonban már 66,2 százalékában.

Az asztali gépek szegmensében továbbra is az AMD az úr, a kisebbik processzorgyártó részesedése 73 százalékos, míg az Intelé csupán 26,8. Az adatokat közelebbről megnézve azonban kiderül, hogy az AMD chipjei elsősorban az olcsó PC-kben találhatók meg, a felső-közép és prémium kategóriás gépekben az Intel az egyeduralkodó.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.