Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 11. 09:09:54

Az Intel visszavág

Az Intel visszavette a vezető pozíciót az AMD-től az amerikai kiskereskedelmi PC-piacon. Májusban az amerikai boltokban értékesített PC-knek még 57,4 százaléka tartalmazott AMD processzort, júniusra azonban már csak 48,5 százaléka, eközben az Intel részesedése 42,2 százalékról 51,2 százalékra ugrott -- derül ki a Current Analysis által nyilvánosságra hozott adatokból.

[HWSW] Az Intel visszavette a vezető pozíciót az AMD-től az amerikai kiskereskedelmi PC-piacon. Májusban az amerikai boltokban értékesített PC-knek még 57,4 százaléka tartalmazott AMD processzort, júniusra azonban már csak 48,5 százaléka, eközben az Intel részesedése 42,2 százalékról 51,2 százalékra ugrott -- derül ki a Current Analysis által nyilvánosságra hozott adatokból.

Sam Bhavnani, a Current Analysis kutatási igazgatója szerint az Intel sikere az olcsó noteszgépek iránti kereslet fellendülésének köszönhető. A Toshiba júniusban igen kedvező ajánlatokkal állt elő az amerikai piacon, hogy részesedést hódítson el a HP-tól és a vevők ráharaptak a Celeron M processzoros gépekre. Májusban a kiskereskedelemben értékesített notebookoknak 57,3 százalékában volt Intel processzor, júniusban azonban már 66,2 százalékában.

Az asztali gépek szegmensében továbbra is az AMD az úr, a kisebbik processzorgyártó részesedése 73 százalékos, míg az Intelé csupán 26,8. Az adatokat közelebbről megnézve azonban kiderül, hogy az AMD chipjei elsősorban az olcsó PC-kben találhatók meg, a felső-közép és prémium kategóriás gépekben az Intel az egyeduralkodó.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 19:09

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.