Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 11. 09:09

Az Intel visszavág

Az Intel visszavette a vezető pozíciót az AMD-től az amerikai kiskereskedelmi PC-piacon. Májusban az amerikai boltokban értékesített PC-knek még 57,4 százaléka tartalmazott AMD processzort, júniusra azonban már csak 48,5 százaléka, eközben az Intel részesedése 42,2 százalékról 51,2 százalékra ugrott -- derül ki a Current Analysis által nyilvánosságra hozott adatokból.

HIRDETÉS

[HWSW] Az Intel visszavette a vezető pozíciót az AMD-től az amerikai kiskereskedelmi PC-piacon. Májusban az amerikai boltokban értékesített PC-knek még 57,4 százaléka tartalmazott AMD processzort, júniusra azonban már csak 48,5 százaléka, eközben az Intel részesedése 42,2 százalékról 51,2 százalékra ugrott -- derül ki a Current Analysis által nyilvánosságra hozott adatokból.

Sam Bhavnani, a Current Analysis kutatási igazgatója szerint az Intel sikere az olcsó noteszgépek iránti kereslet fellendülésének köszönhető. A Toshiba júniusban igen kedvező ajánlatokkal állt elő az amerikai piacon, hogy részesedést hódítson el a HP-tól és a vevők ráharaptak a Celeron M processzoros gépekre. Májusban a kiskereskedelemben értékesített notebookoknak 57,3 százalékában volt Intel processzor, júniusban azonban már 66,2 százalékában.

Az asztali gépek szegmensében továbbra is az AMD az úr, a kisebbik processzorgyártó részesedése 73 százalékos, míg az Intelé csupán 26,8. Az adatokat közelebbről megnézve azonban kiderül, hogy az AMD chipjei elsősorban az olcsó PC-kben találhatók meg, a felső-közép és prémium kategóriás gépekben az Intel az egyeduralkodó.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 20:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.