Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Háromszorosára nőtt az Oracle-alkalmazások hazai forgalma

Bodnár Ádám, 2006. július 04. 12:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Füzes Péter
Füzes Péter
[HWSW] Sikeres évet zárt az Oracle Hungary -- jelentette be a társasági mai sajtótájékoztatóján Füzes Péter ügyvezető igazgató. A szoftveróriás hazai leányvállalata egy év alatt háromszorosára növelte az üzleti alkalmazások értékesítéséből származó bevételt, a köztesszoftverek forgalma harmadával nőtt, az adatbázisok eladásai pedig kétszámjegyű százalékkal emelkedtek.

Az elmúlt időszakban végrehajtott felvásárlásokkal megszerzett új termékeknek is köszönhetően az Oracle több mint 20 új hazai ügyféllel büszkélkedhet: a tavaly ősszel bekebelezett i-Flex banki megoldását használja az FHB, az Aegon és az Allianz Biztosító, a Retek kiskereskedelmi szoftvert választotta a Tesco, a Siebel CRM-megoldás pedig a Magyar Telekomnál üzemel. Ma már az üzleti alkalmazások adják az Oracle Hungary forgalmának mintegy negyedét -- mondta Major Gábor, az alkalmazás-üzletág igazgatója.

Az Oracle az adatbázis-piacon az átlagot meghaladó növekedéssel megőrizte vezető pozícióját. Figyelemre méltó trend, hogy ebben a szegmensben a bevételek harmadát már opciók, azaz többletfunkciókat, kényelmesebb, egyszerűbb használatot vagy nagyobb teljesítmény biztosító komponensek értékesítése adja. Ezeket nem csak új felhasználók, hanem meglevő ügyfelek is igénybe tudják venni.

Füzes Péter szerint az alapvető fontosságú vállalati szoftverek és alkalmazások, mint amilyen egy adatbázis vagy egy könyvviteli szoftver ma már nem biztosítanak versenyelőnyt a felhasználónak, olyan nélkülözhetetlenek a működéshez mint a víz vagy az elektromos áram. Ezt felismerve az Oracle egyre inkább az iparág-specifikus komplett megoldásokra kíván koncentrálni, amelyek révén tovább növelhető egy vállalat hatékonysága, termelékenysége. Ezen elgondolás mentén az Oracle-től a jövőben is számíthatunk újabb akvizíciókra.

Az Oracle Hungary az elmúlt évben negyedével növelte partnerei létszámát, amelyek száma mára megközelíti a 200-at. A partnereken keresztül befolyó licencbevétel egy év alatt harmadával emelkedett. vállalat bevételének már több mint fele a partnereken keresztül folyik be. A leggyorsabban bővülő szegmens, a kis- és középvállalatok felé az Oracle kizárólag partnereken keresztül értékesít.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.