Szerző: Ady Krisztián

2006. július 18. 15:17

Már a Dell is szállítja következő generációs vezeték nélküli adapterét

A Dell egy negyedéves késést követően végre bejelentette, hogy 59 dolláros áron piacra dobja a következő generációs vezeték nélküli szabványtervezetnek megfelelő Dell Wireless 1500 mini PCI-kártyáját, mely a Dell XPS és Inspiron notebookokhoz lesz rendelhető opció. Az előzetes specifikációra épülő eszköz akár 270 megabit/s-os átviteli sebességet is nyújthat a jelenleg használt eszközök 54 megabit/s-os sebességéhez képest.

HIRDETÉS

[HWSW] A Dell egy negyedéves késést követően végre bejelentette, hogy 59 dolláros áron piacra dobja a következő generációs vezeték nélküli szabványtervezetnek megfelelő Dell Wireless 1500 mini PCI-kártyáját, mely a Dell XPS és Inspiron notebookokhoz lesz rendelhető opció. Az előzetes specifikációra épülő eszköz akár 270 megabit/s-os átviteli sebességet is nyújthat a jelenleg használt eszközök 54 megabit/s-os sebességéhez képest.

A nagy sebességhez 802.11n szabványtervezetet támogató hozzáférési pontra, routerre is szükség van, a Dell a Broadcom Intensi-fi technológiájával képes teljeskörűen együttműködni. A 802.11a/b/g szabványokkal is kompatibilis eszközök több csatorna egyidejű használatával, az adatok párhuzamos továbbításával érnek el a korábbinál többszörös adatátviteli sebességet, másképpen ezt MIMO (multiple in-multiple out) technológiának hívják.

A szabvány azonban nem végleges, a Dell is alaposan rizikózik ezzel a lépéssel, hiszen egyetlen gyártó sem tudja garantálni, hogy a most piacra kerülő eszközök valóban kompatibilisek lesznek a már csak jövő év első negyedévében véglegessé váló 802.11n szabvánnyal. A gyártók ígérete szerint maximum egy szoftverfrissítésre lesz szükség, ez azonban közel sem biztos. A véglegesített szabvány megjelenéséig a tökéletes együttműködés sem garantált a különböző gyártók különböző vezeték nélküli lapkákra épített eszközei között.

Ennek megfelelően a Dell is csak a Broadcom hálózati lapkájával szerelt, 802.11 szabványtervezetnek megfelelő eszközöket ajánlja teljes szívből, más gyártók 802.11n készülékeivel nem biztos, hogy a maximumot hozhatjuk ki a vezeték nélküli adapterünkből. A Wi-Fi Szövetség azt ajánlja a leendő felhasználóknak, hogy feltétlenül várják meg a véglegesített szabványra épített hálózati adaptereket és routereket, melyeknél már biztosított lesz a problémamentes együttműködés.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.