Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Video- és képletöltéssel okosodott a PlayStation Portable hordozható konzol

Ady Krisztián, 2006. július 28. 10:07
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Letölthetővé tette hordozható játékkonzolja, a PlayStation Portable legújabb szoftverfrissítését a Sony. Ahogyan az előző változat, ez az új firmware is elsősorban a Locationfree Base Stationnel kapcsolatos funkciókat bővíti és javítja, de nagyon fontos új elem a videók és képek RSS-csatornákon keresztüli letölthetőségének beépítése is.

[HWSW] Letölthetővé tette hordozható játékkonzolja, a PlayStation Portable legújabb szoftverfrissítését a Sony. Ahogyan az előző változat, ez az új firmware is elsősorban a Locationfree Base Stationnel kapcsolatos funkciókat bővíti és javítja, de nagyon fontos új elem a videók és képek RSS-csatornákon keresztüli letölthetőségének beépítése is.

A játékdemók mellett tehát már videók és képek is letölthetők lesznek a PSP beépített böngészője és WLAN-vezérlője segítségével -- az internetes demóletöltés az előző, 2.71-es szofterváltozatban jelent meg. Arról nincsenek információk, hogy ez az új, 2.80-as változat nyújt-e bármilyen védelmet a PlayStation Portable modchipjei, kalózjátékok futtatását lehetővé tévő módosításai ellen.

Playstation Portable

A Sony többek között a folyamatos frissítésekkel, a biztonsági rések folyamatos betömködésével, illetve azzal védekezik a szoftveres megoldások ellen, hogy megköveteli az újabb játékok futtatásához a legfrissebb rendszerszoftver meglétét, enélkül a legújabb legális játékok nem indulnak el a konzolon. A frissítéseket mellékelik is a játékok UMD-lemezein, a legújabb változatot pedig az interneten keresztül, vagy az internetre kötött konzol frissítőmechanizmusán keresztül lehet beszerezni.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.