Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 28. 10:44

Linuxos asztali gépek védelme a Panda Software-től

Linuxos asztali gépek védelmére szolgáló alkalmazást készített a Panda Software, amelyet mindenki ingyen letölthető a vállalat honlapjáról . A DesktopSecure próbaváltozatához három hónapon át napi frissítést biztosít a Panda.

HIRDETÉS

[HWSW] Linuxos asztali gépek védelmére szolgáló alkalmazást készített a Panda Software, amelyet mindenki ingyen letölthető a vállalat honlapjáról. A DesktopSecure próbaváltozatához három hónapon át napi frissítést biztosít a Panda.

A vállalat szerint sokan tévesen hiszik, hogy a Linuxot futtató rendszerek teljesen biztonságosak, így sok felhasználó mindenféle biztonsági rendszer nélkül használja gépét, pedig a linuxos rendszerek is ki vannak téve internetes támadásoknak. A teljes képhez persze hozzátartozik, hogy linuxos kártevőből jóval kevesebb van, mint például Windowson futóból. A Panda szerint a Linuxszal ismerkedők gyakran nem állítják be megfelelően az operációs rendszerüket, nekik is segítséget nyújthat a DesktopSecure, amely nem csak a kártevők ellen véd, hanem grafikus felületen konfigurálható tűzfalat és e-mail szűrőt is tartalmaz.

A Panda úgy véli, a DekstopSecure ideális megoldás nem csak otthoni, hanem vállalati környezetben is. Utóbbi esetben azért is fontos a linuxos munkaállomások védelme mert sok cégnél használnak vegyesen Windowst és Linuxot, ilyen környezetben a linuxos gépek nem csak a támadások célpontjai lehetnek, de helyi hálózaton keresztül akár a windowsos rendszerek megfertőzésére is alkalmasak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:39

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.