Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 31. 08:44

Szerdától fizetni kell az Office 2007 bétaváltozatának letöltéséért

A Microsoft szerdától pénzt szed az Office 2007 bétaváltozatát letöltőktől. A vállalat állítása szerint az irodai szoftvercsomag előzetesét már több mint 3 millióan próbálták ki, ötször annyian, mint amennyire a Microsoftnál számítottak. Holnaputántól a szoftver letöltése 1,50 dollárba (~320 forintba) fog kerülni, a redmondiak szerint erre azért van szükség, hogy fedezze a szerverek üzemeltetési költségeit.

HIRDETÉS

[HWSW] A Microsoft szerdától pénzt szed az Office 2007 bétaváltozatát letöltőktől. A vállalat állítása szerint az irodai szoftvercsomag előzetesét már több mint 3 millióan próbálták ki, ötször annyian, mint amennyire a Microsoftnál számítottak. Holnaputántól a szoftver letöltése 1,50 dollárba (~320 forintba) fog kerülni, a redmondiak szerint erre azért van szükség, hogy fedezze a szerverek üzemeltetési költségeit.

Jó hír azok számára, akik már letöltötték és használják az új Office előzetesét, hogy az érkező frissítések továbbra is ingyenesek maradnak. Az online próbaverzióval bárki kipróbálhatja az ismert Office alkalmazások új változatait. A felhasználók a mintaadatok megadásával prezentációkat készíthetnek, küldhetnek e-maileket, és feltölthetnek anyagokat a Microsoft Office SharePoint oldalakra. A rendszer nem csak Microsoft Office felhasználói alkalmazásokkal van felszerelve, hanem adatokkal előre feltöltött szervertermékekkel is.

A legújabb ütemterv szerint az Office 2007 kódját október helyett csak az év végén véglegesítenék, a piaci megjelenés pedig január helyett márciusra csúszik el. Az Office 2007 megjelenését eredetileg 2006 végére ígérték, márciusban azután a Vistával együtt a jövő év elejére tolták el a premiert. Iparági elemzők élesen kritizálták a Microsoftot, amiért a megjelenéshez közeledve is többször változtatják a dátumokat, ami annak a jele lehet, hogy a cég továbbra is hibásan méri fel a fejlesztéshez szükséges időt.

"A belső tesztek és a második bétaváltozat teljesítményével kapcsolatos visszajelzések miatt felülvizsgáljuk a fejlesztés ütemtervét" -- adta hírül a Microsoft. "A minőséggel és teljesítménnyel kapcsolatos visszajelzések fogják meghatározni a végleges megjelenési dátumot. Egyelőre nem tudni, hogy az Office késése befolyásolja-e a Windows Vista többször is elhalasztott megjelenését. Szakértők arra számítanak, hogy végül a Vista premierjét is el fogja tolni a Microsoft".

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 00:25

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.