Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az Intel árcsökkentései miatt a vártnál kisebb negyedéves bevételt ért el az AMD

Bodnár Ádám, 2006. július 07. 08:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az AMD tegnap közölte, hogy második negyedéves bevétele csupán 1,21 milliárd dollár volt, amely elmaradt az elemzők 1,3 milliárdos várakozásától és a vállalat saját előrejelzésétől is. Az első negyedéves pénzügyi mutatók bejelentésekor a cég úgy vélte, a második negyedévben a bevétel nem változik jelentősen az elsőhöz képest, azonban a becslés túlságosan optimistának bizonyult, a forgalom ugyanis 9 százalékkal visszaesett.

hirdetés
[HWSW] Az AMD tegnap közölte, hogy második negyedéves bevétele csupán 1,21 milliárd dollár volt, amely elmaradt az elemzők 1,3 milliárdos várakozásától és a vállalat saját előrejelzésétől is. Az első negyedéves pénzügyi mutatók bejelentésekor a cég úgy vélte, a második negyedévben a bevétel nem változik jelentősen az elsőhöz képest, azonban a becslés túlságosan optimistának bizonyult, a forgalom ugyanis 9 százalékkal visszaesett.

Az AMD közleménye szerint az Opteronok iránti kereslet továbbra is erős volt és a leszállított chipek száma új rekordot állított fel, a vártnál alacsonyabb bevételt az asztali gépekbe és notebookokba szánt, alsó árkategóriás processzorok iránti kereslet gyengülése okozta. Ennek oka valószínűleg az Intel áprilisban végrehajtott árcsökkentésében keresendő, a világ legnagyobb chipgyártója ugyanis ekkor jelentős mértékben, egyes esetekben 30-50 százalékkal leszállította egyes Pentium és Celeron lapkáinak árát.

A második negyedév hagyományosan a leggyengébb időszaka a PC-piacnak, azonban az Intel és az AMD bevételei rendszerint csak 2-4 százalékkal esnek vissza az első negyedévhez képest -- mondta Dean McCarron, a Mercury Research elemzője, aki rámutatott, hogy az AMD-t sokkal erőteljesebben érinti a fogyasztói piac dinamikája mint az Intelt, amelynek megrendeléseiből nagyobb arányban képviseltetik magukat a vállalatok.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.