:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 11. 11:21

Jelszóval védhető könyvtárak: Microsoft Private Folder

A Microsoft bejelentette a Private Folder 1.0 elérhetőségét, a szoftver segítségével jelszóval védett könyvtárakat hozhatunk létre a Windowst futtató számítógépeken. A program célja, hogy akkor is biztonságosan lehessen a PC-ken bizalmas adatokat tárolni, ha egy gépet többen használnak, például otthon, iskolában vagy akár vállalatoknál.

[HWSW] A Microsoft bejelentette a Private Folder 1.0 elérhetőségét, a szoftver segítségével jelszóval védett könyvtárakat hozhatunk létre a Windowst futtató számítógépeken. A program célja, hogy akkor is biztonságosan lehessen a PC-ken bizalmas adatokat tárolni, ha egy gépet többen használnak, például otthon, iskolában vagy akár vállalatoknál.

A Private Folder a Windows Genuine Advantage program keretén belül került kiadásra, ami azt jelenti, hogy a letöltés előtt ellenőriztetni kell a számítógépen futó Windows eredetiségét és a szoftvert csak azok érhetik el, akik jogtiszta operációs rendszerrel rendelkeznek. A Private Folder futásához Windows XP Home, Professional vagy Media Center Edition szükséges. A terméket elsősorban otthoni használatra szánja a Microsoft.

Windowsra számos olyan segédprogram létezik, amelyekkel jelszóval védhetők bizonyos könyvtárak (pl. Folder Guard, Folder Protection, Folder Password Protect, Lock Folder), azonban ezek teljes verziójáért fizetni kell, míg a Microsoft Private Folder a legális Windowst használók számára ingyen elérhető, bár támogatás nem jár hozzá.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.