Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 3. 09:44

Otthoni felhasználók védelmére szolgál a Kaspersky új biztonsági szoftvercsomagja

A Kaspersky Lab bemutatta a Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Anti-Virus legújabb, 6.0 verziószámú változatait. Mindkét termék az otthoni felhasználóknak nyújt védelmet a férgek, vírusok, trójaik, kémprogramok, egyéb rosszindulatú kódok, valamint az internetről érkező támadások, például a phishing, a spamek, valamint a rootkitek ellen.

[HWSW] A Kaspersky Lab bemutatta a Kaspersky Internet Security és a Kaspersky Anti-Virus legújabb, 6.0 verziószámú változatait. Mindkét termék az otthoni felhasználóknak nyújt védelmet a férgek, vírusok, trójaik, kémprogramok, egyéb rosszindulatú kódok, valamint az internetről érkező támadások, például a phishing, a spamek, valamint a rootkitek ellen.

A Kaspersky Anti-Virus és Internet Security 6.0 egyesíti a hagyományos mintaalapú víruskeresési módszert, valamint a proaktív védelmet, amely a rosszindulatú programokat működésük vizsgálatával ismeri fel. Az új szoftverek vizsgálati sebessége nagyobb, a vírusvédelmi frissítések letöltéséhez szükséges idő pedig kevesebb, mint a korábbi változatokban. A Kaspersky a rendszer erőforrásaival is gazdaságosan bánik: ha a felhasználó nagy erőforrás-igényű folyamatokat indított el, az anti-vírus program felfüggeszti saját műveleteit, felszabadítva ezzel a rendszer erőforrásait.

A Kaspersky Internet Security 6.0 kéretlen leveleket szűrő komponense az öntanuló Bayes-algoritmuson alapul, amely a felhasználók levélforgalmához igazodik, ezzel minimalizálva a levélszemét-adatbázis frissítéséhez szükséges internetforgalmat. A levélszemét-szűrő felismeri a kéretlen levelekben használt grafikus elemeket, az integrált levélirányító alkalmazás pedig úgy csökkenti a forgalmat, hogy a bejövő üzenetek fejlécét anélkül ellenőrzi, hogy letöltené az üzeneteket az e-mail kiszolgálóról. A Kaspersky Lab 20 percenként frissíti a kéretlen levelek adatbázisát.

A Kaspersky Internet Security 6.0 a Kaspersky Anti-Virus 6.0 összes vírusvédelmi funkcióját tartalmazza. Az új szoftvercsomag integrált védelmet nyújt a legkülönbözőbb internetes fenyegetések -- a rosszindulatú kódok, kémprogramok, hálózati csalások és kéretlen levelek -- ellen. A Kaspersky Internet Security 6.0 programcsomagban lévő tűzfal ellenőrzi a számítógép és az internet közötti adatforgalmat, és letilt minden jogosulatlan hozzáférést a felhasználói adatokhoz. A tűzfal lehetővé teszi, hogy a felhasználó különböző üzemmódokat állítson be az eltérő hálózattípusokhoz, például az internethez, az intranethez és a megbízható hálózatokhoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról