:

Szerző: Ady Krisztián

2006. július 6. 11:06

Karácsonyra érkezik a Microsoft iPod-gyilkos lejátszója?

[News.com] Céghez közel álló források szerint a Microsoft akár az idei ünnepi szezonban, karácsonyra megkezdheti az Apple iPod lejátszóval versenyző, iPod-gyilkos zenelejátszó készüléke forgalmazását. A lassan két éve ígérgetett, eddig azonban csupán szóbeszéd maradt készülék várhatóan vezeték nélküli kapcsolódásra is képes lesz a MusicGremlin készülékéhez hasonlóan, és nem igényli a számítógép közbeiktatását a zeneszámok megvásárlásához és letöltéséhez.

[News.com] Céghez közel álló források szerint a Microsoft akár az idei ünnepi szezonban, karácsonyra megkezdheti az Apple iPod lejátszóval versenyző, "iPod-gyilkos" zenelejátszó készüléke forgalmazását. A lassan két éve ígérgetett, eddig azonban csupán szóbeszéd maradt készülék várhatóan vezeték nélküli kapcsolódásra is képes lesz a MusicGremlin készülékéhez hasonlóan, és nem igényli a számítógép közbeiktatását a zeneszámok megvásárlásához és letöltéséhez.

A legfrissebb hírek szerint a Microsoft már tárgyalásokat folytat a kiadókkal, és fejleszti azt a komplett szoftveres rendszert, mely az iTunes-iPod pároshoz hasonlóan teljes megoldást kínálhat a felhasználóknak a készüléktől a szolgáltatásig. A vállalatnak nehéz lesz az Apple-t megszorongatni, az iTunes zeneboltot üzemeltető és iPod készülékeket fejlesztő vállalat az Észak-Amerikai digitális audiolejátszó-piac több mint 50 százalékát tudhatja magáénak, míg a digitális zenék 70 százalékát az iTunes zeneboltból vásárolják.

Elemzők szerint a Microsoftnak egyedül akkor lehet esélye bármit elérni ezen a piacon a 2007-es évben, ha az ünnepi szezon kezdetére, november végére, a hálaadásra elkészül a komplett rendszer, a lejátszót is beleértve. Az Apple iTunes-iPod párosa éppen az egyszerű, integrált rendszer miatt vonzó az amerikai felhasználók számára, azonban néha ez sem elegendő, melyről a Sony esete árulkodhat. Bár a japán médiaóriás rendelkezik elegendő és megfelelő tartalommal, eszközökkel és online zenebolttal is, mégsem volt képes egy olyan rendszert képezni belőlük, mely sikeres lehetett volna, mint az Apple megoldása.

Az In-Stat legutóbbi elemzése szerint a hordozható digitális zenelejátszó készülékek, MP3-lejátszók piaca további robbanásszerű növekedés előtt áll, a legfrissebb felmérések szerint 2010-re akár meg is duplázódhat a piac mérete. A tavaly 140 millió értékesített darabot számláló torta ekkorra akár 286 millió darabosra is nőhet, mely rózsás jövőt fest az MP3-lejátszógyártók számára és komoly lehetőséget nyújt a Microsoft számára is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.