Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 5. 11:22

NOD32 vírusirtót vezetett be az IC Bank

Eredményesen zárult a NOD32 antivírus bevezetése az IC Bank központjában és teljes fiókhálózatában. A bank egy budapesti központtal és hat fiókkal rendelkezik, a szervezet hálózatához több mint 120 munkaállomás és számos szerver kapcsolódik.

HIRDETÉS

[HWSW] Eredményesen zárult a NOD32 antivírus bevezetése az IC Bank központjában és teljes fiókhálózatában. A bank egy budapesti központtal és hat fiókkal rendelkezik, a szervezet hálózatához több mint 120 munkaállomás és számos szerver kapcsolódik.

"A gépeken tárolt adatok -- szerződések, számlák, ügyfelek adatai, munkaanyagok, szerződésminták, szabályzatok, a levelezés és az egyéb banki dokumentumok -- megfelelő védelme maximális biztonságot követel, a bank esetében nincs megengedhető kockázat" -- mondta Bánfalvi Tibor, az IC Bank informatikai igazgatója. A szervezet elégedetlen volt a korábban használt antivírus-megoldással, amelynek túl nagy volt az erőforrásigénye és gyakran okozott technikai problémákat. Hogy melyik volt ez a megoldás, arra a bank lapunknak nem kívánt válaszolni.

"Egy olyan alkalmazást kerestünk, amely a független tesztek szerint hatékony védelmet jelent az internetes károkozók ellen, rendelkezik központi menedzsment konzollal, és alacsony az erőforrásigénye" -- mondta Bánfalvi. A bank szakemberei elemezték a független víruslaboratóriumok vizsgálati eredményeit és a NOD32 mellett további két vírusirtót is felvettek a kipróbálandó megoldások sorába. Ezután a szakemberek működő környezetben is letesztelték a szóba jöhető antivírus rendszereket, majd a kedvező ár-teljesítmény viszonya miatt a NOD32 mellett döntöttek.

"Míg az eddig használt vírusirtó egy teljes vírusellenőrzéskor komoly fennakadásokat okozott a rendszer teljesítményében, most észre sem vesszük, hogy a háttérben a program pár perc alatt átvizsgálja a teljes merevlemezt" -- mondta Bánfalvi. "A gyakorlat mindenben igazolta a tesztlaborok eredményeit: a bevezetés óta nem jutott át a NOD32-n vírus, sőt, az első teljes rendszervizsgálatkor több olyan férget is megtalált, amit az előző megoldás nem ismert fel."

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 01:39

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.