:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 10. 13:35

Saját mobil zenevásárlási platformmal erősít a Nokia

A Nokia bejelentette a Loudeye 60 millió dolláros felvásárlását. A Loudeye a digitális zenei platformok és a digitális médiaforgalmazási szolgáltatások szállítója. A Loudeye megszerzése révén a Nokia zenelejátszós mobiltelefonok mellett a digitális zene megvásárlásának lehetőségét is magába foglaló, átfogó megoldást kínálhat ügyfelei számára. Az akvizíció várhatóan 2006 utolsó negyedévében zárul le.

[HWSW] A Nokia bejelentette a Loudeye 60 millió dolláros felvásárlását. A Loudeye a digitális zenei platformok és a digitális médiaforgalmazási szolgáltatások szállítója. A Loudeye megszerzése révén a Nokia zenelejátszós mobiltelefonok mellett a digitális zene megvásárlásának lehetőségét is magába foglaló, átfogó megoldást kínálhat ügyfelei számára. Az akvizíció várhatóan 2006 utolsó negyedévében zárul le.

A többfunkciós mobilkészülékeket egyre gyakrabban használják zenehallgatásra, a Nokia pedig a trend éllovasa. A zenehallgatásra optimalizált termékekből, mint pl. a Nokia N91, és az ahhoz hasonló készülékek a vállalat a második negyedévben több mint 15 milliót értékesített, ezáltal a digitális zenelejátszók világszerte legnagyobb gyártójává vált.

"A Loudeye számos kiemelkedően fontos értékkel gazdagítja a Nokiát, többek között egy nagyszerű csapattal, figyelemre méltó zenei portfolióval, és erőteljes, megbízható szolgáltatásplatformmal, amelyek segítenek majd céljaink elérésében" -- mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Multimedia ügyvezető alelnöke. "Az embereknek bárhol, bármikor, és reális áron kell hozzáférniük a kívánt zenékhez. Az akvizíció révén 2007 folyamán ezt az elképzelést szeretnénk valóra váltani.”

A Loudeye több mint húsz európai országban, illetve Dél-Afrikában, Ausztráliában és Új Zélandon kínál hatvanféle, több nyelven elérhető, élő szolgáltatást. A Loudeye jelenlegi kínálatában több mint 1,6 millió zeneszám és médiatartalom szerepel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.