Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 25. 12:16

Érkezik a T-Mobile-hoz az első HSDPA-képes mobiltelefon

A T-Mobile Magyarország bejelentette, hogy hétfőtől lesz kapható itthon az első villámgyors internetezésre alkalmas, HSDPA technológiát támogató mobiltelefon. A legfejlettebb technológiákkal felvértezett, mégis rendkívül vékony Samsung Z560 elméletileg 1,8 megabit/s-os letöltési sebességre képes a T-Mobile HSDPA-ra is felkészített harmadik generációs hálózatán.

[HWSW] A T-Mobile Magyarország bejelentette, hogy hétfőtől lesz kapható itthon az első villámgyors internetezésre alkalmas, HSDPA technológiát támogató mobiltelefon. A legfejlettebb technológiákkal felvértezett, mégis rendkívül vékony Samsung Z560 elméletileg 1,8 megabit/s-os letöltési sebességre képes a T-Mobile HSDPA-ra is felkészített harmadik generációs hálózatán.

HSDPA telefon és USB-s modem

A Samsung Z560-nal -- és a napokban megjelent, szintén kapható T-Mobile web’n’walk USB-s asztali modem segítségével -- jellemzően 1-1,5 megabit/s-os letöltési és akár 384 kbit/s-os feltöltési sebesség is elérhető a T-Mobile harmadik generációs hálózatán, így nem csak kártyamodemmel és noteszgépekkel lehet igénybe venni a villámgyors internetet. A mindössze 98 grammos készülékkel a web’n’walknak -- azaz a teljes internetböngészőnek -- köszönhetően az internetoldalak is megtekinthetők.

A Z560 emellett 2 megapixeles kamerával, videotelefonáláshoz mellékelt második kamerával, Word, Excel és PDF dokumentumok nézegetésére alkalmas szoftverrel, illetve zenelejátszó alkalmazással szolgálja a kikapcsolódást és az üzleti életet. A T-Mobile web’n’walk Box előnye az egyszerű használhatóság. A modem csatlakoztatását követően a szükséges szoftver önmagától települ, az internetezéshez ezután már csak a készülék tetején található gombot kell megnyomni. Az elérhető adatátviteli módokat a gomb körül elhelyezkedő zöld színű ledek jelzik.

Samsung Z560
Samsung Z560 HSDPA-val

10 megabit két éven belül

Kereskedelmi HSDPA adatátviteli szolgáltatást jelenleg kizárólag a T-Mobile biztosít Magyarországon. A 1,5 megabit/s sebességű mobilinternet, a Mobil Tv és a videotelefon Budapesten, Debrecenben, Pécsen, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonalmádiban, Győrben és Szegeden érhető el. A T-Mobile a következő két évben az elérhető adatátviteli sebességet a többszörösére, a tervek szerint 10 megabit/s-ra növeli, emellett a feltöltési sebesség is elérheti majd a 2 megabit/s-ot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.