:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 30. 14:58

Az év végén jön az AMD saját mobil platformja

Tajvani notebook-gyártóktól származó információk szerint a negyedik negyedévben új notebook-platformmal jelentkezik az AMD és az ATI. Az egyelőre Yokohama kódnéven fejlesztett megoldás Turion X2 processzorra, ATI alaplapi chipkészletre, valamint külső cégektől (Broadcom, Atheros, Airgo) származó vezeték nélküli hálózati vezérlőkre épül majd.

[HWSW] Tajvani notebook-gyártóktól származó információk szerint a negyedik negyedévben új notebook-platformmal jelentkezik az AMD és az ATI. Az egyelőre Yokohama kódnéven fejlesztett megoldás Turion X2 processzorra, ATI alaplapi chipkészletre, valamint külső cégektől (Broadcom, Atheros, Airgo) származó vezeték nélküli hálózati vezérlőkre épül majd.

Az Intel Centrinóhoz kísértetiesen hasonló Yokohama alapja az ATI RS690 chipkészlet-családja, amelynek ékessége az integrált Radeon X700 grafikus vezérlő, amelyet DVI- és HDMI-csatlakozással is elláttak. Az SB600 southbridge chiphez négy SATA2, nyolc USB2.0 és két FireWire eszköz csatlakoztatható, a 7.1 csatornás hangvezérlő természetesen alapszolgáltatásnak számít.


Turion X2-alapú MSI S271 notesz

Amint arról beszámoltunk, az AMD július végén jelentette be a grafikus chipeket, chipkészleteket gyártó ATI Technologies 5,4 milliárd dolláros felvásárlását. Az akvizíció hátterében egyértelműen az áll, hogy az AMD processzorait az ATI termékeivel kiegészítve komplett platformokat tudjon kínálni. A mobil szegmensben az ATI különösen jó parti az AMD számára, ugyanis az Intel mögött a második legnagyobb videochip-gyártó, a diszkrét grafikus vezérlők szegmensében 60 százalék feletti részesedéssel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.