Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 8. 11:04

Vezeték nélküli kommunikátor és médialejátszó egyben: érkezik a Sony mylo

A Sony szeptemberben dobja piacra kifejezetten fiataloknak szánt kommunikátorát, a mylót (my life online), amely számos olyan funkcióval bír, amelyet eredetileg a PlayStation Portable konzolba tervezett beépíteni a japán cég.

[HWSW] A Sony szeptemberben dobja piacra kifejezetten fiataloknak szánt kommunikátorát, a mylót (my life online), amely számos olyan funkcióval bír, amelyet eredetileg a PlayStation Portable konzolba tervezett beépíteni a japán cég.

A mylo egy hordozható médialejátszó, illetve kommunikátor, amely segítségével internetes telefonhívásokat lehet bonyolítani, illetve azonnali üzenetküldőkön lehet csevegni, ehhez segítséget nyújt a kihúzható teljes QWERTY billentyűzet. A készülék a Skype mellett a Google és a Yahoo hálózatait támogatja. A myloban van Wi-Fi, nincs azonban mobiltelefon, így aztán nem szükséges a használatához előfizetés, nincs havidíj és percdíj sem, csak a készüléket kell megvásárolni, amely nem lesz olcsó, az AP jelentése szerint 350 dollárba fog kerülni.

A mylo médialejátszóként is használható, a behelyezett Memory Stick kártyáról képes megszólaltatni a dalokat, megmutatni a képeket, videókat, a médiafájlokat a felhasználók vezeték nélküli kapcsolat segítségével akár meg is oszthatják egymás között. Szakértők szerint a mylo ára kissé magas, ráadásul a Wi-Fi hálózatok sem annyira elterjedtek még, hogy a készülék igazi tömegcikké válhasson, emellett igen erős versenytársat jelentenek a zenelejátszós okostelefonok, illetve a Microsoft novemberre ígért médialejátszója, a Wi-Fivel is felszerelt Zune. A mylo forgalmazása az ősszel kezdődik az Egyesült Államokban, és a Sony egyelőre nem is tervezi máshol piacra dobni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról