Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 3. 13:32

Frissült az Oracle Warehouse Builder 10g

Az Oracle bejelentette az Oracle Warehouse Builder 10g adatbázis-tervező, illetve ETL (Extraction, Transformation and Load) eszköz második verzióját, amellyel az ügyfelek a tervezéstől kezdve a rendszerbeállításon át egészen a karbantartásig felügyelhetik az adatok és metaadatok teljes életciklusát. Az Oracle bejelentette az Oracle Warehouse Builder 10g 2-t tartalmazó új programcsomagokat is.

[HWSW] Az Oracle bejelentette az Oracle Warehouse Builder 10g adatbázis-tervező, illetve ETL (Extraction, Transformation and Load) eszköz második verzióját, amellyel az ügyfelek a tervezéstől kezdve a rendszerbeállításon át egészen a karbantartásig felügyelhetik az adatok és metaadatok teljes életciklusát. Az Oracle bejelentette az Oracle Warehouse Builder 10g 2-t tartalmazó új programcsomagokat is.

"Az adatok mennyiségének, és a jobb minőségű rendszerek iránti igény növekedésével a szervezeteknek minden eddiginél nagyobb szükségük van olyan eszközökre, amelyekkel gyorsan tervezhetők az adatstruktúrák és hatékonyan integrálhatók a legkülönfélébb adattárakból származó adatok" -- mondta Ray Roccaforte, az Oracle adattárházakért és üzletiintelligencia-platformokért felelős alelnöke. "Az új megoldás lényeges funkcióit minden további költség nélkül tartalmazó Oracle Database 10g adatbázis-kezelő megvásárlásával a legkisebbtől a legnagyobbig minden szervezet olyan minőségi információkká alakíthatja a nyers adatokat, amelyek maradéktalanul kielégítik a felhasználói igényeket."

Az Oracle Warehouse Builder 10g 2-vel relációs és OLAP adatbázis-struktúrák egyaránt tervezhetők, így az adatok egyszerűen egy közös Oracle Database adatbázisban tárolhatók, a felhasználók ezekhez pedig az üzleti intelligencia eszközök (BI) széles körét vehetik igénybe, mint például az Oracle Business Intelligence Suite alkalmazásegyüttes vagy a táblázatkezelők. A Warehouse Builder 10g 2 mostantól a más gyártóktól származó adatbáziskezelőkhöz is támogatást kínál, így a felhasználók dönthetnek az adatok végső tárolási helyéről.

Az Oracle Warehouse Builder megoldás ETL-kiegészítője támogatja a vállalati adattárház-projekteknél gyakori sokféle környezetbe történő telepítést, így az ETL-folyamatok hatékonyabbakká és jobban méretezhetőbbekké válnak. A kiegészítés része egy új származtatási és hatáselemző alkalmazás, felhasználók által definiálható objektumok és adatkapcsolatok, valamint a változó metaadatokra történő gyors reagálást elősegítő változtatásokat megvalósító eszköz (change propagator).

Az új Oracle Warehouse Builder illesztőkkel a felhasználók gyorsan és egyszerűen kinyerhetik a szükséges információkat. Egyes esetekben arra is lehetőség van, hogy a vállalati ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) és vállalatirányítási (ERP) alkalmazásaik szolgáljanak adatok forrásául vagy éppen céljául. Az Oracle Warehouse Builder SAP-illesztőjét továbbfejlesztették, és most már támogatja az ABAP-on belüli változó helyettesítését, illetve az ABAP kód közvetlen telepítését és végrehajtását is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról