Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 3. 09:40

Három biztonsági rést javított vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramjában az Intel

Az Intel frissítette a Centrino alkatrészcsaládban található vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramját és a mellékelt ProSet segédprogramot, ugyanis a korábbi változatban komoly biztonsági hiányosságot fedeztek fel. Az F-Secure és a Sans Internet Storm Center szerint a Centrino-felhasználók összesen háromféle módon voltak sebezhetők, a támadól a driver hibáját kihasználva behatolhattak a noteszgépekre és ott tetszőleges kódot tudtak futtatni, akár bizalmas adatokat eltulajdonítva.

[HWSW] Az Intel frissítette a Centrino alkatrészcsaládban található vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramját és a mellékelt ProSet segédprogramot, ugyanis a korábbi változatban komoly biztonsági hiányosságot fedeztek fel. Az F-Secure és a Sans Internet Storm Center szerint a Centrino-felhasználók összesen háromféle módon voltak sebezhetők, a támadól a driver hibáját kihasználva behatolhattak a noteszgépekre és ott tetszőleges kódot tudtak futtatni, akár bizalmas adatokat eltulajdonítva.

A probléma a PRO/Wireless 2200BG, 2915ABG és 3945ABG vezeték nélküli hálózati vezérlők meghajtóprogramjában volt jelen, az Intel most új drivert és ProSet segédprogramot adott ki, amelyek letölthetők a vállalat honlapjáról. Érthetetlen módon egyetlen fájl tatralmazza az összes perifériához és operációs rendszerhez tartalmazó meghajtót és ProSetet, a felhasználóknak így egy 129 megabájtos állományt kell letölteniük, majd a meghajtóprogramot "kézzel" frissíteniük.

Az Intel honlapjáról letölthető a PRO/Wireless Network Connection ID Tool segédprogram, amelynek segítségével a centrinós noteszgépek felhasználói ellenőrizhetik, hogy milyen típusú vezeték nélküli hálózati vezérlővel rendelkeznek.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.