Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Három biztonsági rést javított vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramjában az Intel

Bodnár Ádám, 2006. augusztus 03. 09:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel frissítette a Centrino alkatrészcsaládban található vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramját és a mellékelt ProSet segédprogramot, ugyanis a korábbi változatban komoly biztonsági hiányosságot fedeztek fel. Az F-Secure és a Sans Internet Storm Center szerint a Centrino-felhasználók összesen háromféle módon voltak sebezhetők, a támadól a driver hibáját kihasználva behatolhattak a noteszgépekre és ott tetszőleges kódot tudtak futtatni, akár bizalmas adatokat eltulajdonítva.

hirdetés
[HWSW] Az Intel frissítette a Centrino alkatrészcsaládban található vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramját és a mellékelt ProSet segédprogramot, ugyanis a korábbi változatban komoly biztonsági hiányosságot fedeztek fel. Az F-Secure és a Sans Internet Storm Center szerint a Centrino-felhasználók összesen háromféle módon voltak sebezhetők, a támadól a driver hibáját kihasználva behatolhattak a noteszgépekre és ott tetszőleges kódot tudtak futtatni, akár bizalmas adatokat eltulajdonítva.

A probléma a PRO/Wireless 2200BG, 2915ABG és 3945ABG vezeték nélküli hálózati vezérlők meghajtóprogramjában volt jelen, az Intel most új drivert és ProSet segédprogramot adott ki, amelyek letölthetők a vállalat honlapjáról. Érthetetlen módon egyetlen fájl tatralmazza az összes perifériához és operációs rendszerhez tartalmazó meghajtót és ProSetet, a felhasználóknak így egy 129 megabájtos állományt kell letölteniük, majd a meghajtóprogramot "kézzel" frissíteniük.

Az Intel honlapjáról letölthető a PRO/Wireless Network Connection ID Tool segédprogram, amelynek segítségével a centrinós noteszgépek felhasználói ellenőrizhetik, hogy milyen típusú vezeték nélküli hálózati vezérlővel rendelkeznek.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.