Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 3. 09:40

Három biztonsági rést javított vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramjában az Intel

Az Intel frissítette a Centrino alkatrészcsaládban található vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramját és a mellékelt ProSet segédprogramot, ugyanis a korábbi változatban komoly biztonsági hiányosságot fedeztek fel. Az F-Secure és a Sans Internet Storm Center szerint a Centrino-felhasználók összesen háromféle módon voltak sebezhetők, a támadól a driver hibáját kihasználva behatolhattak a noteszgépekre és ott tetszőleges kódot tudtak futtatni, akár bizalmas adatokat eltulajdonítva.

HIRDETÉS

[HWSW] Az Intel frissítette a Centrino alkatrészcsaládban található vezeték nélküli hálózati vezérlőinek meghajtóprogramját és a mellékelt ProSet segédprogramot, ugyanis a korábbi változatban komoly biztonsági hiányosságot fedeztek fel. Az F-Secure és a Sans Internet Storm Center szerint a Centrino-felhasználók összesen háromféle módon voltak sebezhetők, a támadól a driver hibáját kihasználva behatolhattak a noteszgépekre és ott tetszőleges kódot tudtak futtatni, akár bizalmas adatokat eltulajdonítva.

A probléma a PRO/Wireless 2200BG, 2915ABG és 3945ABG vezeték nélküli hálózati vezérlők meghajtóprogramjában volt jelen, az Intel most új drivert és ProSet segédprogramot adott ki, amelyek letölthetők a vállalat honlapjáról. Érthetetlen módon egyetlen fájl tatralmazza az összes perifériához és operációs rendszerhez tartalmazó meghajtót és ProSetet, a felhasználóknak így egy 129 megabájtos állományt kell letölteniük, majd a meghajtóprogramot "kézzel" frissíteniük.

Az Intel honlapjáról letölthető a PRO/Wireless Network Connection ID Tool segédprogram, amelynek segítségével a centrinós noteszgépek felhasználói ellenőrizhetik, hogy milyen típusú vezeték nélküli hálózati vezérlővel rendelkeznek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.