Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 28. 14:41

CD-walkman méretű külső DVD-író a Plextortól

Alighanem a világ legkisebb DVD-írója a Plextor legújabb, PX-608CU típusjelzésű ultrahordozható külső készüléke . Az alig CD-walkman méretű DVD-író akár 8x-os sebességgel is képes rögzíteni az adatokat az írható DVD-lemezekre.

[HWSW] Alighanem a világ legkisebb DVD-írója a Plextor legújabb, PX-608CU típusjelzésű ultrahordozható külső készüléke. Az alig CD-walkman méretű DVD-író akár 8x-os sebességgel is képes rögzíteni az adatokat az írható DVD-lemezekre.

Az igen kompakt külső ellenére a Plextor szerint a DVD-író a gyártótól megszokott minőséget és megbízhatóságot nyújtja. Az USB2.0 felület szükséges a maximális írási sebesség kihasználásához, illetve az energiaellátás is ezen az egyetlen porton keresztül valósul meg, nincs szükség külső tápegység használatára. A korábban megjelent típusokhoz szükség volt külső áramellátásra, melyet egyes gyártók egy második USB2.0 port felhasználásával oldottak meg.

A világ legkisebb külső DVD-írója

A multiformátumú készülék a DVD-R/+R lemezeket 8x-os, a kétrétegű változatokat 4x-es, az újraírhatókat 8x-os (DVD+RW) és 6x-os (DVD-RW) sebességgel képes maximálisan megírni. A Plextor készüléke 5x-ös sebességgel kezeli a DVD-RAM lemezeket is. A DVD-lemezek mellett 24x-es CD-írásra és -újraírásra is adott a lehetőség.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról