Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 3. 16:05

Olcsóbb ADSL a Hungarotel szolgáltatási területén

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa kihirdetette azokat az új, piaci árak változását tükröző, a kiskereskedelmi árakon alapuló nagykereskedelmi árakat, amelyektől azt várja, hogy tovább élénkítik a versenyt a Hungarotel szolgáltatási területén is a szélessávú internet-hozzáférések piacán.

[HWSW] A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa kihirdetette azokat az új, piaci árak változását tükröző, a kiskereskedelmi árakon alapuló nagykereskedelmi árakat, amelyektől azt várja, hogy tovább élénkítik a versenyt a Hungarotel szolgáltatási területén is a szélessávú internet-hozzáférések piacán.

A Tanács szerint a kötelezett nagykereskedelmi szolgáltatók (Emitel, Hungarotel, Invitel, Magyar Telekom, Monortel) kiskereskedelmi árain alapuló nagykereskedelmi árszabályozás lehetővé teszi, hogy a hatékonyan működő internetszolgáltatók megfelelő árréssel vehessék igénybe a kötelezett szolgáltatók nagykereskedelmi szolgáltatásait, és így versenyképes ADSL-ajánlatokkal lehessenek jelen a piacon. A "retail minus" módszer azt is biztosítja, hogy a már huzamos ideje ADSL-t használó, de még mindig a korábbi magasabb árakat fizető ügyfelek előfizetési díjaiban is érvényesülhessen a piacon megfigyelhető árcsökkenés.

A Magyarországon még újszerű szabályozással az NHH Tanácsa június végén hirdetett ki első ízben kiskereskedelmi árakon alapuló nagykereskedelmi árakat. Az NHH féléves periódusokban vizsgálja felül a szabályozás alapját jelentő kiskereskedelmi árszintet. A most közzétett árak a 2005 második félévi kiskereskedelmi ADSL árszinten alapulnak és várhatóan őszig lesznek érvényben, mivel addigra jelenhetnek meg a 2006 első félévi kiskereskedelmi árakon alapuló új nagykereskedelmi árak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról