:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 16. 09:15

Biztató eredmények, visszafogott előrejelzés az Applied Materialsnál

Közel 40 százalékkal emelkedett a félvezetőipari berendezések legnagyobb szállítójának, az Applied Materialsnak a negyedéves bevétele, felülmúlva az elemzői várakozásokat, de a vállalat visszafogott előrejelzést tett közzé. A július 30-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben az Applied 2,54 milliárd dolláros forgalom mellett 512 millió dolláros nettó profitot könyvelhetett el, míg egy évvel korábban 1,62 milliárdos bevételt és 370 milliós nyereséget ért el.

[HWSW] Közel 40 százalékkal emelkedett a félvezetőipari berendezések legnagyobb szállítójának, az Applied Materialsnak a negyedéves bevétele, felülmúlva az elemzői várakozásokat, de a vállalat visszafogott előrejelzést tett közzé. A július 30-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben az Applied 2,54 milliárd dolláros forgalom mellett 512 millió dolláros nettó profitot könyvelhetett el, míg egy évvel korábban 1,62 milliárdos bevételt és 370 milliós nyereséget ért el.

A pro forma eredmény részvényenként 35 cent volt, ami jelentősen felülmúlta az elemzők 30 centes előrejelzését. A bevétel is jobban alakult mint a Wall Streeten dolgozó szakértők 2,44 milliárdos prognózisa. A jelenlegi negyedévre a harmadik negyedévhez képest többé-kevésbé változatlan bevételt és részvényeként 29-30 centes pro forma eredményt várnak az Applied vezetői. Elemzők 2,55 milliárdos bevételt és részvényenként 32 centes profitot jeleznek előre.

Mike Splinter, az Applied Materials elnök-vezérigazgatója szerint a memóriagyártók 2006-ban továbbra is növelték tőkebefektetéseiket, de a szerződéses gyártók óvatosak voltak a költekezéssel. Az Applied jelenleg összesen 55 félvezetőgyár építését vagy modernizálását kíséri figyelemmel, Splinter szerint amennyiben ezek a projektek a tervezett időre megvalósulnak, 2007-ben továbbra is emelkedni fog a chipgyártó berendezések piaca.

Nancy Handel, az Applied pénzügyi igazgatója tegnap bejelentette, hogy 2006 végén nyugdíjba megy. Handelt 2004 októberében nevezték ki pénzügyi igazgatóvá, összesen pedig 21 évet töltött a vállalatnál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 01:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.