Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 15. 11:58

Hivatalosan is támogatja a SUSE Linuxot a Lenovo ThinkPad T60p

A Lenovo és a Novell a LinuxWorld rendezvényen jelentik be, hogy a ThinkPad T60p mobil munkaállomás hivatalosan támogatja a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszert. A vállalatok szerint a termék a szoftverfejlesztők, tervezőmérnökök és más professzionális felhasználók számára lesz vonzó ebben a konfigurációban. Ez az első ThinkPad a Lenovo és az IBM történetében, amelyet hivatalosan is alkalmassá nyilvánítottak Linux futtatására.

HIRDETÉS

[HWSW] A Lenovo és a Novell a LinuxWorld rendezvényen jelentik be, hogy a ThinkPad T60p mobil munkaállomás hivatalosan támogatja a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszert. A vállalatok szerint a termék a szoftverfejlesztők, tervezőmérnökök és más professzionális felhasználók számára lesz vonzó ebben a konfigurációban. Ez az első ThinkPad a Lenovo és az IBM történetében, amelyet hivatalosan is alkalmassá nyilvánítottak Linux futtatására.

A Lenovo és a Novell mérnökei közösen dolgoztak azon, hogy a SLED 10 támogassa a noteszgép össze komponensét, elkészítették a meghajtóprogramokat, valamint számos ThinkVantage rendszereszköz linuxos változatát is. Figyelemre méltó újdonságként a Lenovo terméktámogatást is biztosít a SUSE Linuxot futtató ThinkPad T60p-hez, azaz a felhasználók közvetlenül a gép gyártójához fordulhatnak a kérdéseikkel, nem kell a Novellel felvenniük a kapcsolatot, ha problémába ütköznek, ez persze nem jelenti azt, hogy a SUSE Linuxhoz tartozó terméktámogatást ne vehetnék igénybe.

Az Intel Centrino Duo alkatrészcsaládra épülő ThinkPad T60p modellek kiviteltől függően 14 vagy 15 hüvelykes kijelzővel kerülnek az üzletekbe, 3099 dolláros induló áron. A SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszert azonban a Lenovo nem forgalmazza, azt az ügyfeleknek maguknak kell beszerezniük, a telepítéshez és konfiguráláshoz azonban már a Lenovo szakembereinek segítségét is kérhetik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.