Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 9. 10:14

Növekedő bevétel, de változatlan eredmény a Ciscónál

Közzétette július 29-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévének eredményeit a Cisco Systems. A vállalat bevétele -- részben a Scientific-Atlanta felvásárlásának köszönhetően -- növekedett, nyeresége azonban szinte változatlan maradt a tavalyi negyedik negyedévhez képest.

[HWSW] Közzétette július 29-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévének eredményeit a Cisco Systems. A vállalat bevétele -- részben a Scientific-Atlanta felvásárlásának köszönhetően -- növekedett, nyeresége azonban szinte változatlan maradt a tavalyi negyedik negyedévhez képest.

A vállalat negyedéves bevétele 7,98 milliárd dollárt tett ki, nettó nyeresége 1,544 milliárd dollár, azaz részvényenként 25 cent volt. Egy évvel korábban a Cisco 6,6 milliárdos forgalom mellett 1,54 milliárdos nyereséget könyvelhetett el. Az egyszeri tételek nélkül a vállalat eredménye 1,9 milliárd dollár, részvényenként 30 cent volt, ami 2 centtel felülmúlta az elemzői várakozásokat. A teljes pénzügyi évet 28,5 milliárdos bevétellel zárta a cég, ami 15 százalékos növekedést jelent, az éves nettó eredmény 5,6 milliárd dollár volt.

Az év elején felvásárolt, set-top boxokat gyártó Scientific-Atlanta a Cisco negyedik negyedéves bevételének 7 százalékát adta, a cég közel 600 millió dollárral járult hozzá a forgalom növekedéséhez. A Cisco a továbbiakban is hasonlóan jó teljesítményt vár a Scientific-Atlantától: a jelenleg zajló negyedévben a teljes forgalom 19-21 százalékos növekedése várható, ami a Scientific-Atlanta nélkül csupán 11-13 százalékos lenne -- vélik a vállalat vezetői.

A Ciscónak szüksége is van a set-top boxok sikerére, ugyanis elemzők szerint a vállalatok a közeljövőben vissza fogják fogni az infrastruktúra-beuházásaikat, amely érzékenyen érintheti a bevételeinek túlnyomó részét hálózati eszközökből realizáló Ciscót. A vállalati switchek a negyedik negyedévben a cég bevételének 40 százalékát adták, a növekedés ebben a szegmensben azonban alig 8 százalék volt. A routerek eladásából származó forgalom 12 százalékkal, az IP-telefóniás és vezeték nélküli eszközök eladásai 65 százalékkal nőttek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról