Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 15. 09:06

Négymillió notebook-akkumulátort hív vissza tűzveszély miatt a Dell

Az elektronikai ipar történetének legnagyobb, számítógépekkel kapcsolatos visszahívási akcióját volt kénytelen meglépni a Dell, amely összesen több mint 4 millió notebook-akkumulátort cserél ki tűzveszély miatt. A vállalat a 2004 áprilisa és 2006 július 18-a között gyártott egyes Inspiron, Latitude, Precision és XPS modellek áramforrását hívja vissza ingyenes cserére. Ebben az időszakban a vállalat összesen 22 millió notebookot szállított le, ezeknek mintegy ötöde érintett a visszahívási akcióban.

HIRDETÉS

[HWSW] Az elektronikai ipar történetének legnagyobb, számítógépekkel kapcsolatos visszahívási akcióját volt kénytelen meglépni a Dell, amely összesen több mint 4 millió notebook-akkumulátort cserél ki tűzveszély miatt. A vállalat a 2004 áprilisa és 2006 július 18-a között gyártott egyes Inspiron, Latitude, Precision és XPS modellek áramforrását hívja vissza ingyenes cserére. Ebben az időszakban a vállalat összesen 22 millió notebookot szállított le, ezeknek mintegy ötöde érintett a visszahívási akcióban.

A szóban forgó lítiumion akkumulátorokat a Sony gyártja, a japán vállalat megosztozik az amerikai PC-gyártóval a visszahívás és csere költségein. A Dell arra kéri az érintett gépek tulajdonosait, lehetőleg kerüljék az akkumulátoros használatot és inkább hálózati áramról táplálják a PC-ket. A túlmelegedő akkumulátorok eddig hatszor okoztak anyagi kárt, de személyi sérülés egyetlen esetben sem történt. A Dell noteszgépek felhasználói a www.dellbatteryprogram.com weboldalon ellenőrizhetik, gépük érintett-e a visszahívási akcióban.

Elemzők szerint könnyen megeshet, hogy hamarosan más PC-gyártók is visszahívási akciót jelentenek be, mivel többen vásárolnak akkumulátorokat a Sonytól, bár egyelőre más gyártók készülékeivel kapcsolatban nem merültek fel ilyen problémák. Amint az ismert, az elmúlt hónapok során az interneten több helyen is lehetett látni képeket, sőt, videókat felrobbanó Dell notebookokról. A gyártó meglehetősen hamar reagált az esetekre, villámgyorsan kivizsgálta a problémát és cselekedett, ami mindenképpen pozitív.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 18:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.