Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Az informatikai eszközgazdákodás területén erősít az IBM

Bodnár Ádám, 2006. augusztus 04. 10:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az IBM 740 millió dollárért felvásárolja az amerikai MRO Software-t, amely eszközgazdálkodésra szakosodott megoldásokat fejleszt elsősorban iparvállalatok számára, hogy nyomon követhessék például a szerszámaik, berendezéseik, járműveik állapotát. Az MRO két éve azonban megjelent az informatikai eszközgazdákodás területén is. Az IBM az MRO-t a Tivoli részlegbe olvasztja be, a cég technológiái a Tivoli termékvonalban fognak megjelenni.

hirdetés
[HWSW] Az IBM 740 millió dollárért felvásárolja az amerikai MRO Software-t, amely eszközgazdálkodésra szakosodott megoldásokat fejleszt elsősorban iparvállalatok számára, hogy nyomon követhessék például a szerszámaik, berendezéseik, járműveik állapotát. Az MRO két éve azonban megjelent az informatikai eszközgazdákodás területén is. Az IBM az MRO-t a Tivoli részlegbe olvasztja be, a cég technológiái a Tivoli termékvonalban fognak megjelenni.

"Az akvizíció révén a vállalatok egy helyen tarthatják szemmel eszközeiket, növelhetik hatékonyságukat és termelékenységüket, valamint megújíthatják üzleti folyamataikat" -- mondta Al Zollar, az IBM Tivoli üzletágának vezetője. Az MRO Software termékei szolgáltatás-orientált architektúrán alapulnak, ami leegyszerűsíti az integrációjukat más termékekkel -- tette hozzá Zollar.

Az MRO felvásárlásának híre egy nappal aután érkezett, hogy az IBM bejelentette a Webify Solution megvásárlását. A texasi Webify elsősorban biztosítási vállalatok és egészségügyi intézmények számára kínál iparág-specifikus, SOA-alapú termékeket. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánossága. A Webify és az IBM már régóta szoros partnerei kapcsolatot ápoltak, az akvizíció után a cég összes dolgozója a Nagy Kéknél folytatja pályafutását. A Webify megoldásai a WebSphere termékcsaládba olvadnak be.

Az IBM az utóbbi évek során folyamatosan hajtott végre felvásárlásokat a szoftver-üzletág megerősítése érdekében, 2001 óta az MRO a harminchetedik szoftvercég, amelyet a Nagy Kék bekebelezett. Az IBM szoftver-üzletága a vállalat több 90 milliárdos bevételének mintegy ötödét, közel 8 milliárdos nyereségének harmadát adja. Az MRO a tavalyi pénzügyi évében 199 millió dolláros bevételt ért el, a vállalat idén 10-15 százalékos növekedésre számít.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!