Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 22. 09:25

Tavasszal érkeznek a LiteOn vékony HD DVD-írói

[Clubic.com] A Tajvani LiteOn várhatóan csak jövő tavasszal, 2007 márciusában kezdi meg a vékony, slim kivitelű HD DVD-írók sorozatgyártását, így az ilyen meghajtókat tartalmazó barebone-okhoz, noteszgépekhez csak körülbelül fél év múlva lehet majd alacsonyabb árfekvésű, kisméretű HD DVD-írót vásárolni.

[Clubic.com] A Tajvani LiteOn várhatóan csak jövő tavasszal, 2007 márciusában kezdi meg a vékony, "slim" kivitelű HD DVD-írók sorozatgyártását, így az ilyen meghajtókat tartalmazó barebone-okhoz, noteszgépekhez csak körülbelül fél év múlva lehet majd alacsonyabb árfekvésű, kisméretű HD DVD-írót vásárolni.

A slim meghajtók jóval keskenyebbek a PC-kbe építhető változatoknál, ma már kizárólag ilyen optikai meghajtókat építenek a noteszgépekbe. Néhány asztali számítógép, jellemzően barebone is ilyen DVD-írókkal és -olvasókkal bővíthető. A LiteOn talán ezt a HD DVD-írót is bemutatja majd a hamarosan kezdődő berlini IFA 2006 rendezvényen, ahol a vállalat asztali Blu-ray-lejátszóját is kiállítja. Ez utóbbi lejátszó szintén 2007-ben jelenhet meg az európai üzletekben.

A HD DVD- és Blu-ray-írók terjedése igen lassan indul meg, bár a megírható optikai lemezek már a boltok polcain vannak. Az árcédulára tekintve egyértelműen a Sony megoldása nyújtja a kedvezőbb ár/teljesítmény-mutatót, hiszen míg a Sony kétrétegű, több mint háromszoros kapacitású Blu-ray lemeze 48 dollárba kerül, a Memorex HD DVD lemezéért 20 dollárt kérnek, körülbelül annyit, mint a 10 gigabájttal nagyobb kapacitású, egyrétegű, 25 gigabájtos Blu-ray lemezekért. A HD DVD-lemezek tehát jelenleg még egyáltalán nem versenyképesek árban a Blu-ray médiákkal, változás ebben talán majd csak a gyártás felfutását követően várható.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.