:

Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 28. 13:15

Csökkent Nagy-Britanniában az Xbox 360 konzol csupasz változatának ajánlott ára

A GamesIndustry.biz kereskedőktől kapott, hiteles információk alapján közölte, hogy a Microsoft végrehajtotta Xbox 360 konzolja első hivatalos árcsökkentését. Az eddig 209 fontos ajánlott ár 199 fontra csökkent a Core változat esetében Nagy-Britanniában, azonnali hatállyal. A szigetországban, ahol minden jóval drágább, ez körülbelül 20 dolláros árcsökkentésnek felel meg.

[HWSW] A GamesIndustry.biz kereskedőktől kapott, hiteles információk alapján közölte, hogy a Microsoft végrehajtotta Xbox 360 konzolja első hivatalos árcsökkentését. Az eddig 209 fontos ajánlott ár 199 fontra csökkent a Core változat esetében Nagy-Britanniában, azonnali hatállyal. A szigetországban, ahol minden jóval drágább, ez körülbelül 20 dolláros árcsökkentésnek felel meg.

A 199 fontos ár még mindig jóval magasabb, mint az Európa egyéb országaiban alkalmazott, Core csomagra 299 euróban meghatározott ár -- az amerikai és japán árakról ne is beszéljünk --, ezért ezt a lépést egyelőre nem vehetjük jelzés értékűnek. A Microsoft a konzol 2005 decemberi, európai bevezetése óta még egyetlen esetben sem csökkentett a hivatalos áron, így ez az első árcsökkentés a konzol esetében. A Core csomag nem tartalmaz merevlemezt és vezetékes játékvezérlő található a konzol mellett.

A drágább Premium csomag ára továbbra is 279 angol font, mely több mint 32 százalékkal magasabb az Egyesült Államokbeli 399 dolláros árnál. A Microsoft Nagy-Britannia nem tagadta az árcsökkentés tényét, de hatáskörén kívülinek írta azt le. A GI.biz azonban több, független kereskedelmi egységtől úgy értesült, hogy a Core csomag ára "intézményileg" csökkent 10 fonttal az elmúlt hét péntekétől.

Xbox 360 konzol

Az Xbox 360 konzol hivatalosan november 3-tól lesz kapható Magyarországon, illetve Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában. Bár a játékgép tavaly december óta kapható itthon különböző kereskedelmi csatornákon keresztül importálva, a magyar nyelvű menüvel, Live online keretrendszerrel és hivatalos szervizháttérrel rendelkező példányokat majd csak ettől az időponttól lehet megvásárolni itthon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.